Нова производствена сграда върху 12 дка откриха в Монтана

Нов завод за колбаси отвори врати в промишлената зона на град Монтана. Предприятието се простира на 12 дка, върху които са изградени производствени цехове, складове и административни сгради с обща площ 2700 кв м., информира в. Труд.
Цеховете са оборудвани с немски и швейцарски машини за производство на колбаси. В момента в цеховете работят 30 човека, като се предвижда техният брой да нарасне до 70 души.
Младото дружеството "Българска трапеза" започва дейността си върху основата на 15 години опит в производството и търговията с хранителни стоки. Принос за развитието на фирмата има и партньорството й с Университета по хранителни технологии в Пловдив, споделят управителите Петър Каменов и Георги Марков.
С помощта на нови технологии и утвърдени специалисти предприятието има амбициите да издигне производството на ново съвременно ниво и да наложи своята марка като доказан производител на качествена храна.