Сгради

Жилищна сграда "Арика", София

Елегантност и хармония до линеен парк "Манастирски ливади-изток"

"Арика" е най-новият проект в портфолиото на утвърдения инвеститор "Емблема" АД. Проектът предлага модерни бутикови жилища със спиращи дъха гледки към Витоша и светлините на града, разположени в елегантна сграда върху източния бряг на бъдещия линеен парк "Манастирски ливади-изток".

Инвеститор е утвърдената строително-инвестиционна компания "Емблема" АД, чиято мисия е осъществяването на успешни инвестиционни проекти, които отговарят на нуждите на съвременния човек от дом, съчетаващ стил, удобство, модерни технологии и високо качество на строителството.

Обект: "Арика"
Локация: линеен парк “Манастирски ливади - изток”, до бул. "България"
Инвеститор: "Емблема" АД
Проектант: ИПА
Изпълнител: "Диана комерс"
РЗП: 5351 кв.м
ЗП: 556 кв.м
Терен: 1530 кв.м
Брой жилища: 52
Зелена зона: над 45% от имота
Дворно пространство (градина, беседка, алея-рампа): 973.5 кв.м
Етап: в строеж
Срок за завършване: септември 2024 г.

Модерната жилищна сграда предлага елегантна и стилна архитектура

и разполага с 53 жилища - двустайни, тристайни и многостайни апартаменти с две подземни нива за паркоместа, гаражи, складове. Проектът се намира в близост до линеен парк "Манастирски ливади-изток" и до знакови бизнес и търговски центрове по бул. "България".

Концепцията е вдъхновена от желанието на съвременните градски хора да живеят в хармония с природата, с много естествена зелена растителност, в близост до парк и Витоша планина. Тиха и спокойна атмосфера, далеч от индустриални обекти, съчетана с удобствата на съвременната градска инфраструктура – велоалеи, градски транспорт, здравни заведения и големи търговски центрове. Едновременно с това проектът е разположен в комуникативна среда с бърз достъп до Околовръстния път и бул. "България". "Арика" предлага много удобства за активен социален живот и възможност за уединение от забързания пулс на живота в града.

Елегантният екстериор на сградата е в синхрон с бъдещия линеен парк „Манастирски ливади-изток“ и характерната за района планинска панорама. Още с първите стъпки в сградата се усеща цялостната концепция на проекта. Фоайето придава пространство и въздух, а естествените материали определят общия силует.

1 / 2

2 / 2

Изчистената модерна архитектура е на принципа „дизайнът следва функцията“

с идея за устойчивост във времето. Проектираните жилища осигуряват на своите обитатели усещане за изключителност, каквото само бутиковият дом може да предаде.

Фасадите са решени така, че да гарантират максимална осветеност в домовете и общите части на сградата, като същевременно предоставят подходящ климатичен комфорт на обитаване.

Сградата е проектирана с две подземни нива с 37 паркоместа, 21 гаражa и складове. Над терена се издигат 10 етажа с 53 жилища – двустайни, тристайни и многостайни апартаменти. Разпределенията предоставят оптимална възможност за проектиране и подредба на интериора, а просторните дневни и спални помещения предлагат комфорт и уют. Панорамните прозорци разкриват великолепни гледки към градския пейзаж и планината.

Както и в другите проекти на "Емблема", предвидените строителни материали и системи за изпълнение са съобразени с околната среда среда и климатичните условия в района, като основният принцип е постигане на високо качество при изпълнението на проекта.

"Арика" отразява ценностите и желанията на своите бъдещи обитатели с цел всяко жилище да заживее живот в ритъм със своите обитатели.

Повече от 20 години "Емблема" създава съвременни домове с високо качество и добавена стойност. Стремим се проектите ни да носят уникална жизнена среда, съчетана със стил, следвайки високи стандарти при изпълнение, с прецизност към детайла и лично отношение към клиентите.

Вижте cтaтиятa в бpoй 1/2024 нa cпиcaниe ГPAДЪT

Обратно нагоре ↑