Сгради

Жилищен комплекс "Алера", София

Чист въздух, красива гледка, вътрешен двор-градина

Инвеститорът "Емблема" АД е строително-инвестиционна компания, чиято мисия е реализация на успешни жилищни проекти. Част от портфолиото са Adella Residence, Amaya Residence & Amaya Residence 2, 100 Residence - жилищни проекти, които отговарят на нуждите на съвременния човек от дом и съчетават стил, удобство, модерни технологии и високо качество на строителството. С успешния старт на модерния жилищен комплекс "Алера" на метростанция "Мизия/НБУ" компанията разширява своето присъствие в сегмента на бутиковите жилища. 

Водени от желанието да създадем жилищен комплекс от затворен тип със стилна, модерна архитектура, изчистени линии, практични интериорни решения и голям вътрешен двор-градина, открихме най-подходящия терен в столичния жк "Овча купел". Жилищен комплекс „Алера“ е многофункционален жилищен комплекс между града и планината, който осигурява простор, тишина, чист въздух, красива гледка, паркова среда, отлична достъпност и сигурност.

Обект: "Алера 2"
Локация: ул. "Монтевидео", жк "Овча купел", София, до метростанция "Мизия/НБУ" и парк "Кукуряк"
Инвеститор: "Емблема" АД
Проектант: ИПА
Изпълнител: Диана Комерс
РЗП: 22 780 кв.м
ЗП: 2340 кв.м
Терен: 5000 кв.м
Брой жилища: 176
Етап: в строеж
Срок за завършване: януари 2026 г.

 

Комплекс „Алера“ се състои от две отделни сгради, изграждани на два етапа.

Те се характеризират със стилна модерна архитектура и изчистени линии, функционални интериори и вътрешен двор-градина. 

"Алера 1" предлага 173 апартамента и е пред завършване, като всички апартаменти са продадени 100%. В първата фаза на проекта се реализира и бъдещият най-голям и модерен фитнес комплекс "Флайс" в района на площ 2000 кв.м.

„Алера 2",  чиито продажби започнаха при голям интерес, е проектирана на 8 етажа с 4 отделни входа към жилищната част и входна рампа към подземния паркинг. Апартаментите са 176 - 13 четиристайни, 88 тристайни и 75 двустайни, като към тях са предвидени общо 191 места за паркиране – 18 индивидуални гаража, 128 подземни паркоместа и 45 надземни паркоместа. На приземно ниво във втората фаза са предвидени търговските площи с РЗП 708 кв.м, както и вътрешният парк към сградата.

Удобство за  купувачите "на зелено" е, че могат да посетят и разгледат жилищата и общите части в  "Алера 1" и да видят качеството в най-малките детайли.

Удобна локация до метростанция "Мизия" и парк "Кукуряк"

Жилищният комплекс се изгражда на широк терен с прекрасна гледка към планината и уникална транспортна достъпност до всички точки на столицата. Локацията на проекта непосредствено до метростанция "Мизия/Нов български университет" осигурява „топла връзка“ с центъра на София и бърза комуникация с Околовръстния път. В радиус от 2 до 5 минути пеша са разположени още детски ясли и градина, 88-о училище с обществено достъпен плувен басейн, 21-во ДКЦ, всички големи супермаркети в жк „Овча купел“. 

Парк "Кукуряк" и най-големият градински център в столицата внасят естествена красота в комплекса. Предстоящото облагородяване на парка ще допринесе за още по-висок комфорт на обитателите на района. Специално внимание е отделено на сигурността, възможността за детска игра и зелените площи. Районът се превръща идеалното място за игра на деца, спортуване на открито или разходка на домашни любимци.

1 / 2

2 / 2

Високо качество и модерни строителни материали и системи

- Съвременни стандарти за високо качество при строителството.

- Качествени материали, съобразени с новите технологии за устойчива градска среда.

- Дълготрайно партньорство с реномирано проектантско студио с опит и професионализъм.

- Работа с технически изпълнители - дълготрайни и доверени партньори.

Отлична възможност за инвестиция

Локацията в близост до Нов български университет и връзката за броени минути с метро до Медицинския университет дават възможност на бъдещите купувачи с инвестиционна цел да разчитат на висока заетост и силен интерес от страна на български и чуждестранни студенти.

Финансирането на проекта е напълно обезпечено в партньорство с Българо-американска кредитна банка (БАКБ), които предлагат атрактивен кредитен продукт за нашите бъдещи клиенти.

Вижте cтaтиятa в бpoй 1/2024 нa cпиcaниe ГPAДЪT

Обратно нагоре ↑