Сгради

Триото жилищни сгради “Мизия”, “Тракия” и “Македония” гарантира сигурност и комфорт в затворен комплекс в кв. “Малинова долина”

Екипът на "Ви Ем Инвест" - Васил Михайлов, Маргрет Сукияс, Ваклин Петков, Вера Николова (от ляво надясно)

- Да представим компанията "Ви Ем Инвест" за аудиторията на списание ГРАДЪТ?

- Компанията “Ви Ем Инвест” е приемственик на дългогодишния опит на едни от най-успешните предприемачи, за които зелената енергия е ключов фактор за развитието и бъдещето на обществото ни. Привърженици сме на идеологията, че едно общество трябва да се развива в унисон със съвременните технологични иновации за още по-добро бъдеще и повече успехи. Компанията ни инвестира в строителството на модерни и енергийно ефективни сгради, в човешкия капитал и в устойчивото развитие на жилищното строителство.

Съосновател на компанията е инж. Ангел Михайлов, който е собственик и на други дружества като фотоволтаични енергийни системи “Елима БГ”. Заедно със своя наследник адв. Васил Михайлов и съпругата му Маргрет Сукияс развиват строително-инвестиционната компания “Ви Ем Инвест” като предпочитан от клиентите лидер в бранша. Вярваме, че максимата “заедно можем повече” важи с пълна сила както за акционерното ни дружество, така и за благосъстоянието на обществото ни.

Мисия:

“Ви Ем Инвест” е инвестиционна компания, създадена от млад и амбициозен екип от висококвалифицирани професионалисти в различни области, споделящи и обединени в една обща цел, а именно подобряване градската среда и създаването на още по-голяма добавена стойност на своите потребители и на обществото като цяло. Ние вярваме, че можем да бъдем от онези, които имат морал, етика и мислят за обществото и неговото благосъстояние. Имаме пряко отношение към подобряването на градската жилищна среда - с повече зелени места за отдих и почивка и енергийно ефективно строителство. Опазваме околната среда, като използваме възобновяеми енергийни източници и рециклираме строителните отпадъци и материали.

Визия и цели:

Ние вярваме, че заедно можем да създадем една съвременна градска среда с европейска визия, разчитайки на усилията на висококвалифицирани професионалисти. Убедени сме, че креативността на младите и опитът на по-старите е прекрасна комбинация за успешното и устойчиво реализиране на визията ни, а именно да градим по-стойностно бъдеще чрез нашите иновативни строителни решения, за да въздействаме положително и да оставим трайна следа в нашето общество.

Акционерното дружество “Ви Ем Инвест” е компания, специализирана в инвестиционното строителството и в управлението на устойчивите жилищни проекти, с добавена стойност за обществото в дългосрочен план. Като част от семейството на популярната строителна компания “Хоумновейт”, чието дело са много столични жилищни сгради, следва неизменно изградените и утвърдени етични и строителни принципи без компромис, като на първо място е удовлетворението на нуждите на клиента. Непрекъснатото развитие на строителния бранш налага и развитието на компанията ни в посока повишаване и гарантиране на още по-високо качество на строителството, както и много по-оптимални срокове за изпълнение при конкурентни цени. Динамичните времена, в които живеем, изискват изключителна гъвкавост във всяко отношение както от страна на мениджмънта, така и в посока на удовлетворяване нуждите на клиентите за по-големи жилищни площи, с повече умни решения и оптимален комфорт.

Проект: "Мизия", "Тракия" и "Македония"
Локация: София, кв. "Малинова долина"
https://maps.app.goo.gl/ZSk1haqP4eaNuC6P9
Проектант: "ЕКА Студио"
Инвеститор: "Ви Ем Инвест"
Изпълнител: "Ге2 и Ви"
Брой жилища: 132
РЗП: 14306 кв.м със сутерен, 8408 кв.м надземно (само жилищна площ)
ЗП: 2528 кв.м
Терен размер: 6468 кв.м
Състояние към момента: разрешение за строеж
Срок завършване: 12.2026

- Като изпълнител на редица проекти и инвеститор какви са основните предизвикателства във вашата работа в настоящия момент?

- Основните предизвикателства още в началото при подбора на парцел за строителство са свързани с внимателното и детайлно проучване на района и инфраструктурата. Всяка локация за строително-инвестиционни цели е стратегически подбрана, така че да отговаря за качествен живот на купувачите не само в бъдещ план, но и към момента. Така сградите, които строим, са подходящи за покупка и за инвестиционни цели като отдаване под наем, продажби или за живеене. Изборът на атрактивни местоположения в райони с добра перспектива за развитие, гарантиращи отлична възвръщаемост на инвестицията, е в нашите основни приоритети, така че всеки купувач да получи висока доходност в краткосрочен план.

При започването на проектирането от най-съществено значение е да проучиш нуждите на пазара и да си достатъчно гъвкав, за да може да правиш необходимите промени, като отговориш на индивидуалните нужди на клиента. Нашите проектанти не правят ненужни скосявания, разчитаме на правилни форми и широки пространства, за да отговорим на изискванията на високия сегмент от пазара, освен това предоставяме възможността за сливането и разделянето на имоти по желание на клиента

Изграждането на модерна архитектура и визия, създаваща необходимите условия за една по-здравословна, спокойна и сигурна среда на живот, са ключов елемент за всеки проект. Съвременните технологични иновации в строителството диктуват използването на материали, които позволяват същевременно качество и естетика, максимално изчистени и прави линии.

- Вие работите по нов впечатляващ проект?

- Както вече споменахме, триото жилищни сгради “Мизия”, “Тракия” и “Македония” са проект, гарантиращ сигурност и комфорт от затворен тип комплекс, който се намира в кв. “Малинова долина”, в южната част на столицата ни, разположен далеч от градския шум и същевременно с бърз и лесен достъп до централната част на града.

Комплексът се състои от три идентични сгради и разполага с общо 132 апартамента, 86 подземни гаража и паркоместа и 52 надземни паркоместа. Всяка сграда е разделена на два входа, които се състоят от 4 надземни етажа и 1 сутеренен етаж. Просторни и функционални апартаменти, позволяващи обединяването на съседни имоти за оптимално адаптиране към нуждите на потребителя и пазара.

Сградите са с ниско енергийно потребление и минимален отпечатък върху околната среда. Предвидено е изграждане на ВЕИ централна система за минимализиране на експлоатационните разходи на общите части.

Вентилируема окачена фасада с допълнителна топлоизолaция от каменна вата, която осигурява отлична звукова изолация и противопожарна защита. Оптимално остъкляване на апартаментите и общите части с цел постигане на висока енергийна ефективност и максимална естествена светлина в апартамента, като има определени места за външни тела на климатици с изграден тръбен път и отводняване.

Екологичността на сградите и осигуряването на голям процент зелени площи е задължително условие, защото знаем, че в съвременния динамичен свят намирането на спокойствие и релакс сред природата и зелените площи е от важно значение. Разбираме нуждите на клиентите ни. Знаем колко ценни за тях са и домашните любимци. Връзката между домашния любимец и стопанина понякога е еднаква с тази на родителите към децата. Затова сме предвидили и обособени площи за игра не само на децата, но и за разходка на домашните любимци при екологично устойчиви практики.

- Клиентите имат все по-високи критерии и повече знания за строителните технологии и особености на жилищния продукт?

- Наблюдаваме преобладаващо търсене на жилища за лично използване.

Залагаме основно на маломерни едностайни и тристайни, както и по-големи четиристайни апартаменти, тъй като виждаме това като основно търсене в момента.

Маломерните тристайни са за хора с по-нисък бюджет, които за цената на стандартен двустаен апартамент в района вземат тристаен.

4-стайните апартаменти таргетират младите семейства с 2 или повече деца, които търсят отделни стаи. За съжаление този тип апартаменти са дефицит в новото строителство, защото поради по-високата цена на квадрат масово инвеститорите предпочитат да правят по-малки апартаменти.

Едностайните апартаменти са най-подходящи за инвестиция в момента, защото лесно се отдават под наем и са с по-кратък период на възвръщаемост.

- Съвременните обитатели поставят на първо място високия комфорт на обитаване?

- Качеството на живот е нещо, от което не може да се пести. Купувачите се интересуват основно от апартаменти с две и повече спални, където може да се обособят допълнително стаи според индивидуалните нужди на клиента.

Доброто функционално разпределение на апартаментите, което осигурява максимален комфорт, е от съществено значение още при планиране на проекта. Вследствие на това ние залагаме на по–големи пространства за общо ползване - просторни дневни и спални с допълнителни дрешници.

Освен това много често поради съвременните тенденции за работа от дома клиентите залагат на обособено работно помещение. Допълнително предимство за партерните апартаменти са собствените дворове, които допринасят за усещането за живеене в къща.

В по-големите апартаменти разполагаме по минимум две санитарни помещения, както и складови помещения за повече удобство.

1 / 2

2 / 2

- Как оценявате основните движещи сили и фактори на пазара на жилища?

- Не очакваме сериозни сътресения на пазара, по-скоро прогнозираме цените на новото строителство да запазят нивата си. Отчитаме нарастване на интереса към среден и висок клас сегменти, тъй като клиентите все повече търсят качество и комфорт.

Към момента има много добри условия за кредитиране с достъпни лихвени проценти от банките, като преференциални условия ползват младите семейства до 35 години. Това изключително много мотивира нашите клиенти да пристъпят към покупка.

От друга страна, поради високата инфлация през последните години много от хората със спестявания се решават да инвестират в имот като най-сигурен и стабилен източник на доход.

Вижте cтaтиятa в бpoй 1/2024 нa cпиcaниe ГPAДЪT

Обратно нагоре ↑