Сгради

RT Architects представя: Via Offices

Средата като гаранция за успех!

Via Offices e нова модерна сграда от висок клас, осигуряваща условия за отлична работна среда, която да разгърне потенциала на вашите идеи и да превърне в реалност най-амбициозните бизнес планове. Сградата е ситуирана в имот с лице към кръстовището на бул. „Ал. Стамболийски“ и ул. „Коматевско шосе“ в един от най-комуникативните райони на град Пловдив, което е първата видима предпоставка за успех още в проектна фаза. 

Разполага с пет надземни етажа - партер и четири офисни нива. Функционално разпределението на К ±0,00 избягва типичното и залага на обекти с търговска и развлекателна насоченост - магазин, ресторант и зала за танци. Разбира се, на партера не е пропуснато да се даде заслужено място и на просторно приемно фоайе с рецепция, което да приветства и отвежда към офисната част, олицетворяваща същинската смислова линия на сградата.

Всяко от типовите нива е с квадратура 1 205 кв. м. Важно е да се отбележи проектното решение площите да са максимално усвояеми с цел предоставяне възможност за обособяване на пространството в зависимост от нуждите на отделните ползватели. Именно това основно предимство прави Via Offices идеалното място, което да оправдава и най-високите очаквания. А светлата височина от 3,75 м допринася допълнително за създаване на необходимия комфорт, подобаващ на една приятна делнична обстановка. Оформени са зони за отдих – лоджии в източната и западната част.

Други важни характеристики са двойната подова система, двойно енергийно захранване и автоматично превключване при аварии, тритръбна VRV система за едновременна работа на топло и студено, кабелни системи категория 6а и оптика, системи за контрол на достъпа.

Външният облик е в духа на модернизма и носи космополитно усещане, насочено към уверения човек - този, който не поставя граници в търсене на най- доброто кариерно развитие.

Залага се на окачена фасада с двоен стъклопакет, комбинирана с Etalbond и Lacobel в класически цветови нюанси. Различните материали взаимодействат в ортогонални направления, следвайки характера на изчистените форми.

Сградата е последният завършващ етап от комплекса Via Park и допълнение към вече утвърдена ритейл зона.

Със своето разнообразие от търговски обекти на добре познати международни марки и заведения за хранене, разположени на площ от общо над 5 100 кв. м, през последните години Via Park се превърна в любимо място за посетители и категоричен лидер сред обектите от този тип в града.

1 / 3

Ситуация

2 / 3

Разпределение типов етаж

3 / 3

Разрез

Комплексът се състои от три едноетажни сгради, в които се помещават общо 9 магазина, пицария и кафе-сладкарница. Паркинг с капацитет над 250 автомобилни места и 8 стойки за велосипеди се грижи за удобството на всеки един клиент и служител. На разположение са също станции за зареждане на електромобили.

Обърнато е необходимото внимание и на озеленените площи. Засадени са растения с високи декоративни качества за постигане на уединение от прилежащата улична мрежа.

В заключение, смело може да се обобщи, че успехът на строително-инвестиционния план е неоспорим факт.

Създаден с идея да предложи неограничени възможности на една ръка разстояние, Via Park е предопределен да излезе от рамките на посредствеността и не може да остане незабелязан. 

VIA PARK
Локация:
Пловдив, бул. „Ал. Стамболийски“ 131
Възложител: „Сарис Пропърти“ ЕООД
Проектант: RT Architects
Площ на имота: 13 871 кв.м
Застроена площ: 6233 кв.м
РЗП: 11 050 кв.м
ЗП RETAIL: 5183 кв.м
ЗП офис сграда: 1050 кв.м
РЗП офис сграда: 5867 кв.м
Паркоместа: 250

Вижте статията в брой 3/2022 на списание ГРАДЪТ в дигитален формат с вградени ИНТЕРАКТИВНИ ВРЪЗКИ и ВИДЕО съдържание

Обратно нагоре ↑