Сгради

Порто Елеа, Гърция: Романтика в Залива на маслината

Споделяне

Къмпинг "Порто Елеа - Заливът на маслината" е едно от най-романтичните места, където планините се сливат с морето, а девствените гори обхващат целия пейзаж. Синевата на морето и зеленината на гората се събират в магия от цветове и нюанси в сянката на планината Атон и скрития в горите й Зографски манастир. Къмпингът се намира на втория ръкав на Халкидики - Ситония/ Sithonia, на 111 км от летище Солун, най-близкото населено място е Вурвуру (на 8 км). Районът е известен с многобройните си къмпинги, но "Порто Елеа" е един от малкото, които предлагат изискана обстановка и луксозно настаняване, без това да влиза в противоречие с природните дадености на района, и мек средиземноморски климат.

Къмпинг Porto Elea Camping & Resort разполага с десет вили, десет мобилни къщи Adria Deluxe, десет мобилни къщи Sun Roller, три апартамента и четири двойни стаи в метох.

1 / 2

2 / 2

ВИЛИ: Най-луксозният тип настаняване

Вилите представляват масивни модерни постройки, които съчетават в себе си лукс и удобство. Разположени са амфитеатрално от двете страни на залива, в непосредствена близост до морето. Всяка вила разполага с обширна веранда, спални помещения с климатици и LCD телевизори, огнеупорен сейф за съхраняване на ценности, ютия и гладачна маса, снабдени са с кърпи за след душ (малка и голяма) и кърпи за плаж. Вилите са от хотелски тип настаняване и няма условия за готвене.

Три вида вили:

- Вила Delux (вила 1, 2 и 9) - две самостоятелни спални, разделени от хол с кухненски бокс, обширна баня с тоалетна. Всяка спалня разполага с голямо двойно легло, голям функционален гардероб. В хола има разтегателен диван, на който спокойно могат да спят двама възрастни. Кухнята разполага с микровълнова фурна, термокана, както и всичко необходимо за приготвянето и консумиране на лека храна.

- Вила Classic (вила 4, 5, 6, 8) - две отделни спални, кухня и обширна баня с тоалетна. Всяка спалня разполага с голямо двойно легло и гардероб. Кухнята е оборудвана с микровълнова фурна, термокана и всичко необходимо за приготвянето и консумиране на лека храна.

- Вила Comfort (вила 3 и 7) - спалня, хол, кухня и баня с тоалетна. Спалнята разполага с голямо двойно легло, гардероб. В хола има разтегателен диван, на който спокойно могат да спят двама възрастни. Кухнята разполага с микровълнова фурна, термокана и всичко необходимо за приготвянето и консумиране на лека храна.

1 / 2

2 / 2

МОБИЛНА КЪЩА ADRIA DELUXE

Намират се непосредствено след вилите, разположени от двете страни на залива. Състоят се от две спални, като всяка спалня разполага със собствен санитарен възел, между двете спални има хол с кухненски бокс, отвън всяко помещение разполага със собствена веранда, на която има удобна маса с 4 стола. Едната спалня е с голямо двойно легло, а другата с две единични, които по желание на клиента могат да се съберат. И двете спални, разполагат с функционални гардероби, снабдени са с комплект кърпи за след душ и за плаж. В хола има диван, който се разпъва, LCD телевизор. Кухненският бокс е оборудван с всичко необходимо за приготвяне и консумиране на храна, има голям хладилник, микровълнова фурна, керамичен плот с четири котлона.

МОБИЛНА КЪЩА SUN ROLLER

Този вид мобилни къщи се намират в задната част на къмпинга, на 5 минути пешеходно разстояние от плажа, сгушени сред големи широколистни дървета. Всяка мобилна къща разполага със собствена беседка отпред, на която клиентът може да се наслаждава на очарователната природа на къмпинга.

Два типа мобилни къщи:

- SUN ROOLER (с две спални) - състои се от хол с кухненски бокс и две спални. Едната спалня е с двойно легло, а другата е с две единични. Банята и тоалетната са отделно една от друга (изключение прави само 23, която е с общ санитарен възел). В хола има диван, който може да се разпъне, LCD телевизор. Кухнята е напълно оборудвана за приготвяне и консумация на храна, разполага с голям хладилник, микровълнова фурна и четири котлона (изключение прави №24, която разполага и с фурна). Мобилните къщи 23 и 24 разполагат и с дрешник. Всяка беседка има голяма маса със столове.

- SUN ROLLER (с три спални) - единственото помещение, в което могат да се настанят до 6 души. Разполагаме с 3 такива мобилни къщи - три спални (като едната е с двойно легло, а другите две са с по две единични легла), хол с кухненски бокс. В хола има диван, който може да се разпъне, както и удобна маса за хранене, LCD телевизор. Кухнята е напълно оборудвана за приготвяне и консумация на храна, разполага с голям хладилник, микровълнова фурна и четири котлона. Банята и тоалетната са отделно една от друга. Всяка беседка има голяма маса със столове.

Във всички мобилни къщи има комплект от кърпи за след душ.

1 / 6

2 / 6

3 / 6

4 / 6

5 / 6

6 / 6

МЕТОХ

Метохът на "Порто Елеа" е построен през XVIII век и в него са живели монасите от Зографския манастир. Днес старинната сграда е обновена съобразно традиционната архитектура на полуостров Атон. Сега метохът е уютен хотел, а ние с удоволствие каним нашите гости да се насладят на уникалната атмосфера на трите апартамента и четирите двойни стаи в сградата. Метохът е от хотелски тип настаняване и там няма условия за готвене. Апартаментите и стаите са различни и неповторими в интериора си.

Предлагаме апартамент с две отделни спални, като всяка спалня разполага с голямо двойно легло, гардероб, малък хладилник, LCD телевизор. Между двете спални се намира общ санитарен възел.

Другите два апартамента се състоят от спалня, отделен хол и баня с тоалетна. В спалнята има голямо двойно легло, гардероб, малък хладилник, LCD телевизор. Холът е оборудван с голям разтегателен диван, на който спокойно могат да спят двама възрастни.

Двойните стаи са от класически хотелски тип. Разполагат с голямо двойно легло, гардероб, малък хладилник и LCD телевизор. Всички помещения в метоха са снабдени с комплект кърпи за след душ и за плаж.

Всички помещения в хотелската част на къмпинг Порто Елеа са снабдени с климатици. Гостите, които са настанени във вилите и в метоха, имат включена закуска. Помещения с изглед към морето са вили №3, 4, 5, 6, 9 и мобилна къща Adria Deluxe №11.

На територията на къмпинга има таверна, бийч бар и минимаркет.

В къмпинга може да се паркира до повечето помещения, а там, където е невъзможно, има обособени в близост паркинги за удобство на гостите.

Относно изхранването - храна се сервира в таверна и на бийч бара. В таверната освен стандартните гръцки вкусотии има и обедно меню с готвени ястия, изложени на топла витрина. На бийч бара се сервира по-лека храна - салати, пици, брускети, бургери, плодове и разнообразни леки десерти, както и домашно приготвени напитки.

В къмпинга може да се насладите на йога практики, масажи, плажен волейбол, футбол на малки вратички, тенис на маса и фитнес на открито, лодки под наем, водни колела и канута.

За най-малките посетители има организирана детска занималня.

За разнообразието и забавлението на нашите гости веднъж седмично провеждаме гръцка вечер с жива музика и гост-изпълнители, барбекю вечери, вечери с паста и паеля, като всичко се приготвя пред клиента.

Всяка събота следобед се провежда DJ парти на бийч бара в къмпинга.

От тази година стартираме съвместно с "Булсатком" 2 пъти в седмицата филмови вечери (за възрастни и деца) с лицензирано съдържание.

В градинката на метоха има обособено място за дигитални номади, на което могат да работят онлайн, wifi мрежа с парола, която гарантира постоянството и качеството на връзката. Свободен достъп до интернет има в таверната и на бийч бара.

Обратно нагоре ↑