Taste&Drinks

Пинса Романа вече в България!

Нови измерения на класическата италианска кухня

Пинса Романа представя нов поглед към класическата италианска кухня. Създадена от италианеца Корадо Ди Марко, пинсата се отличава с уникалното си тесто, което e комбинация от три вида брашна - оризово, соево и пшенично.

Този невероятен микс й придава изключителна лекота и хрупкавост, които просто не могат да се сравнят с традиционната пица. Друго предимство е ниското съдържание на мазнини и захари, а в същото време пинсата е богата на протеини и вода, което я прави здравословен избор. Тестото се оставя да ферментира до 72 часа, което осигурява лесноусвоимост и неповторим вкус.

Пинса Романа обединява италианската кулинарна традиция с иновацията

Пинса Романа е не само вкусно удоволствие, но и културно наследство, което обединява италианската кулинарна традиция с иновацията. Тя дава възможност за различни гурме вариации с традиционните италиански съставки като бурата, прошуто и рукола или с модерни добавки като смокини и трюфелово масло. По света има вече над 7 000 пинсерии, които предлагат оригиналната Пинса Романа. Независимо дали я консумирате в уютния си дом или в луксозен ресторант, тя е не просто запомняща се кулинарна авантюра, а може да бъде част от вашето меню с любими ястия, на които се наслаждавате отново и отново.

Пинса Романа у дома

Пинса Романа е идеалният избор както за професионалисти в ресторантьорството, така и за домашни готвачи. Лесното и бързо приготвяне я прави привлекателна за различни кулинарни среди. Тестото, което се нуждае от минимално време за печене, позволява на всеки да направи вкусно ястие само за 5 минути. Нейната гъвкавост и универсалност предоставят безкрайни възможности за креативност и иновация в кухнята.

Пинса Романа без глутен

Любителите на автентичната италианска кухня, които избягват глутен, също не са забравени, защото Пинса Романа се предлага и в безглутенов вариант.  Тестото включва брашно от киноа, богато на витамини и протеини, грахов протеин с висока биологична стойност, както и растителни фибри от цвекло и псилиум за добро храносмилане. Тази версия на пинсата запазва същата изключителна хрупкавост и лекота.

Добрата новина е, че този изключителен продукт вече е достъпен и в България. Почитателите на качествена храна и професионалните готвачи могат да се насладят на автентичната Пинса Романа Ди Марко, без да напускат границите на страната. А за още по-голямо удобство, Пинса Романа вече може да се намери и в някои супермаркети. Опитайте я, знаем, че ще е любов от първа хапка.

www.pinsaromana.bg

https://www.youtube.com/watch?v=VjyAeUqfhQg&t=20s

Обратно нагоре ↑