Taste&Drinks

OXBO – доза брънч щастие

Ресторантът в хотел "Хилтън" предлага неделни и тематични брънчове

Уикендът е време за любими неща – любими хора, разговори, хобита, релакс и... брънч! Време, в което може да си позволиш да се излежаваш до късно, а когато станеш – си точно навреме за брънч!

Всъщност тази чуждица е комбинация от английските думи за закуска – breakfast, и обяд – lunch. По време на брънча самите храни, които се поднасят, са нещо между закуска и обяд. Ястията обикновено варират между различни комбинации с яйца, филийки, палачинки, мекици, кроасани, бекон и какво ли още не.

Днес това е толкова популярен уикенд ритуал, че на софийската гурме карта почти всеки месец се появява нова брънч локация. Едно от сравнително новите заведения в столицата, които си струва да посетите, е ресторант OXBO в хотел "Хилтън" - София.

Любопитна подробност е, че в България именно "Хилтън" е една от локациите, които налагат брънч културата, въвежда в менюто на ресторанта си брънч специалитети и открива пред клиентите един изцяло нов кулинарен свят, в който царуват яйцата „Бенедикт“ и ухае на бекон! Днес авторският брънч тук е изведен на следващо ниво, като всяка неделя шеф-готвачът на OXBO в "Хилтън" пренаписва правилата, предлагайки нови и вълнуващи кулинарни преживявания.

 

OXBO: Неделни брънч ритуали за цялото семейство

Близо до Южния парк и Моста на влюбените, ресторант OXBO изкушава със страхотно брънч меню всяка неделя от 12:30 до 15:30 ч. Тук ще откриете ароматни палачинки, яйца „Бенедикт“, вегетариански деликатеси, капучино с пухкава пяна, винени напитки за „добре дошли“... Модерният интериор и позитивното отношение на екипа допълват приятното преживяване.

Концепцията, която OXBO следва, е all-you-can-eat, т.е. срещу фиксирана цена клиентите имат възможност да се насладят на неограничено количество брънч предложения. От солени до сладки, от топли до студени специалитети – има за всеки вкус по много. Цената за деца, разбира се, е с отстъпка.

Ресторантът следва принципа „От фермата до масата“. Тази философия означава, че всяко ястие е приготвено със свежи, сезонни продукти, отгледани от местни производители. Така се гарантират автентични вкусове и аромати, които отразяват богатството на българската природа. Концепцията позволява на OXBO не само да предложи на клиентите вкусна храна, но и да допринесе за устойчивото развитие на местните фермери и региона.

 

Тематичен брънч – защо не?

Особено интригуващи са тематичните брънчове, които OXBO организира и които са вдъхновени от национални и международни празници и тенденции. Великденски брънч, брънч за Цветница, брънч за първия учебен ден, бирен брънч, коледен брънч – всеки повод дава нова възможност на шеф-готвачите в ресторанта да развихрят въображението си!

Коледният брънч в OXBO традиционно е едно от най-дългоочакваните кулинарни събития в "Хилтън" - София. Този декември поради огромния интерес той ще се проведе в цели два поредни дни, за да може всеки да се наслади на празничната атмосфера и богатото меню. От класическите български ястия като баница със сирене до модерни интерпретации на коледни рецепти – в OXBO ще откриете вкусове, които ще ви очароват с аромат на портокал и канела.

И една сладка тайна: ресторант OXBO е истинска находка за любителите на десертите. В София едва ли ще откриете място, което да се съревновава с OXBO по разнообразие на класически и модерни предложения.

 

www.oxborestaurant.bg

За резервации: sofhi_fb@hilton.com, +359 2 933 50 62

Обратно нагоре ↑