Сгради

Malina Monti SPA & SKI Resort”**** – Пампорово

Споделяне

Всичко започва от първата стъпка

Проектирането на хотели е винаги огромно предизвикателство, което изисква задълбочено познаване на конкурентната среда. Предвид развитието на сектора и потребителската осъзнатост, без значение дали в ниския или високия клас, хотелът трябва да изненадва посетителите и да гарантира пълноценно преживяване. Планинските хотели в частност разгръщат потенциaла си целогодишно, затова е от особена важност доброто първоначално планиране – правилното отчитане и максимално използване на даденостите на прилежащата околна среда (природа, терен, климат, посоки на света, локални особености) – като първа стъпка към постигането на успешен краен резултат. Дизайнът, удобствата и стандартът на предлаганите услуги трябва да хармонират добре с мястото, където се намира хотелът, и да създават усещане за автентичност.

Гарантирането на добро хотелско преживяване не зависи от квадратните метри

Новият проект за хотел, по който имаме удоволствието да работим, вярваме, е чудесен пример за това. Malina Monti SPA & SKI Resort в своите 7000 кв.м РЗП успява добре да съчетае базовите хотелски звена, които са от съществена важност за правилното му функциониране, с допълнителни зони, съобразени изцяло с характера на хотела, даденостите и потребителския интерес.

Локацията остава водещ фактор за един хотел. Новият Malina Monti SPA & SKI Resort се намира в едно от туристическите ядра в България, в непосредствена близост до ски писта, предлагайки на посетителите красива гледка към природата, като едновременно с това гарантира спокойствие и възможност за активна почивка.

Планова ситуация и функционално решение

Разположението на хотелската сграда е съобразено с теренните особености и посоките на света. Освобождава се южната част на имота, където се развива зоната за атракции и релакс, а достъпът за автомобили е ограничен. Предвиден е също и подземен автомобилен паркинг с директна връзка с рецепция и лоби за по-голямо удобство на гостите. Хотелът разполага с конферентен блок, СПА и уелнес, детски център, спортна зона, ски гардероб, места за игри и занимания. Първото впечатление на посетителите от входното фоайе се определя от директната визуална връзка с природата, атриума, разгърнат във височина, определя входната зона и усещането за пространство.

Приемният блок е визитката на всеки хотел. Стратегическото му разположение при функционалното решение предразполага за прекарване на повече време в него и вече се превръща в ядрото на хотела.

Хотелска част

Хотелската стая е основната градивна единица. Нейното прецизиране е от първостепенно значение. Заложена е навлизащата тенденция на семплия дизайн при организиране на пространството, където мебелите са сведени до минимум и се набляга на гледката и усещането за пространство. Хотелската част разполага с 64 стаи, типово съобразени с потребителския интерес и търсене. Мансардните апартаменти са с двойна височина, с индивидуален нестандартен дизайн, наслаждавайки се на светлина и красива панорама към зелените площи около хотела. Това предоставя различен избор пред посетителите за типа преживяване, който искат да получат.

Архитектурна визия

Материалите и духът на проекта са вдъхновени от средата. Архитектурното решение е в алпийски стил и хармонира добре с функцията, като е постигната съвременна, запомняща се визия, която покрива високите очаквания на инвеститорите. Планинският уют се подчертава с дървени елементи и облицовка от естествен камък. Материалите се пренасят и в интериора. Обособени са отделни зони, които преливат в общия обем. Дизайнът на фоайето е съобразен с нуждата на посетителите да прекарват повече време извън стаята в място, където могат да общуват, работят или почиват.

ФАКТИ
Проект:
Malina Monti SPA & SKI Resort
Местоположение: България, кк Пампорово, т.я. "Малина"
Проектант: RT Consult
РЗП: 7000 кв.м
Етап:
в проект
Година: 2020

Data by: PDS.BG

Пълния текст четете в бр. 4 на сп. ГРАДЪТ