Сгради

DoubleTree by Hilton Пловдив

DoubleTree е една от марките хотели с пълно обслужване в портфолиото на Hilton

Серджан Косе, генерален мениджър, DoubleTree by Hilton, Пловдив

Серджан Косе е генерален мениджър, отговорен за управлението на DoubleTree by Hilton Plovdiv Center. Роден в Истанбул, Турция. Завършва бакалавърската си степен по туризъм и хотелиерство в Анталия и MBA по международен бизнес в САЩ. Работил е в различни държави като САЩ, Австралия, Македония, Турция и Дубай за различни международни марки като Marriott, intercontinental IHG, Rixos и Hilton Worldwide. DoubleTree by Hilton Plovdiv Center е седмото откриване на хотел от веригата на Hilton, в което участва.

- Г-н Косе, може ли да ви представим на нашите читатели?

- Роден съм в Истанбул, Турция. Завърших бакалавърската си степен по туризъм и хотелиерство в Анталия и MBA по международен бизнес в САЩ. Преди съм работил в различни държави като САЩ, Австралия, Македония, Турция и Дубай за различни международни марки като Marriott, intercontinental IHG, Rixos и Hilton Worldwide. DoubleTree by Hilton Plovdiv Center ще бъде седмото ми откриване на хотел от веригата на Hilton.

- С какво се отличава марката DoubleTree by Hilton?

- Веригата Hilton има три основни типа марки: фокусирани услуги, хотели с пълно обслужване и луксозни хотели. Тези типове се използват вместо звездна категоризация. DoubleTree е една от марките хотели с пълно обслужване в портфолиото на Hilton, което означава, че предлага на своите гости СПА, 24-часово обслужване по стаите, фитнес, минибар и консиерж.

DoubleTree се отличава с топлата домашно приготвена бисквитка с шоколадови парченца, която даваме на всеки гост при настаняване.  Тя символизира жеста на гостоприемство към всеки, прекрачил прага на хотела. Интересен факт е, че това е първата храна, изцяло приготвена и изпечена в Космоса.

- Каква е формата на сътрудничество с инвеститора?

- "ВИТУС" ЕООД  подписа договор с Hilton Worldwide за 20 години споразумение за управление, което означава, че Hilton ще управлява хотела от името на собственика и ще гарантира, че ще увеличи максимално печалбата и ще поддържаме високия резултат на удовлетвореността на гостите.

Иван Караилански, управител на "Витус" ЕООД, инвеститор на хотел DoubleTree by Hilton

Модерен хотел по най-високите стандарти на Hilton

Иван Караилански е роден в Пловдив, завършил ПУ „Паисий Хилендарски“ специалност "Макроикономика". Управител на "Импулс Пропърти Груп" ООД, "Импулс Инвест" ЕООД, "Велди 1" ООД. Компаниите са специализирани  в услуги в сферата на недвижимите имоти, финансите, инфраструктурата, комуникациите, туризма и услугите в жилищното строителство, развиват дейности в различни отрасли на икономиката, но имат единна визия за своето израстване. Всяка една от тях се стреми да отговори на всички изисквания на пазара и на очакванията на потребителите, да бъде движеща сила в бизнеса, формираща лика на успешните модели в мениджмънта, и да се превърне във водеща в своята сфера.

Като инвеститори се гордеем с възможността да създадем модерен хотел по най-високите световни стандарти в партньорство със световната хотелска верига Hilton, която ще го управлява. Пловдив е уникален град с много древна история. Навлизането на глобален бранд като DoubleTree by Hilton ще има важно значение за привличане на повече туристи, за тяхното комфортно и впечатляващо прекарване и за развитието на туристическия потенциал на целия регион.

Сградата включва две подземни нива, 6 етажа и две мансардни нива и разполага с 162 бр. хотелски стаи и апартаменти, основен ресторант на две нива, италиански ресторант, лоби бар, външна градина, конферентни зали и зала за срещи, фитнес зала, СПА център, подземен паркинг, два пътнически и един служебен асансьор, две стълбищни клетки и външно евакуационно стълбище.

DoubleTree by Hilton - Пловдив
Терен: 2627 кв. м
ЗП: 1784.39 кв. м
РЗП: 10 043.91 кв. м

арх. Едвард Христов, управител на архитектурно бюро ПРОАРХ - Пловдив, проектант на хотел DoubleTree by Hilton, Пловдив

Актуална визия и богата пластика на фасадите

Новият хотел Double Tree by Hilton се намира в централната част на Пловдив, в непосредствена близост до Голямата базилика, Малката базилика и архитектурния ансамбъл „Старинен Пловдив“. Теренът граничи на запад с парк-площад “Света Петка", на юг с бул. "Княгиня Мария Луиза", на изток на калкан с два подземни етажа и жилищни сгради, на север е ул. "Цар Георги Тертер". Достъпът е от бул. "Княгиня Мария Луиза" по рампа пред главния вход на хотела, откъдето е и основният пешеходен достъп за посетителите. Осигурени са входове и за подземни паркинги и стопански помещения от север по рампи от ул. "Цар Георги Тертер".

Сградата се състои от седем основни надземни етажа и мансарден етаж.

На партера е главният вход и основното фоайе с главната рецепция. Два луксозни асансьора обслужват всички нива, допълнителен асансьор обслужва камериерските офиси. От кухнята има два кухненски асансьора към конгресен център на втори етаж и столова за персонала в първи сутерен.

На изток от фоайето е основният ресторант с изглед към бул. "Княгиня Мария Луиза", с място за блок маси за закуска, кухня с помещения за персонал и складове. На полунивото е вторият ресторант, като и двата се обслужват от една кухня.

От лоби бара се излиза на външна открита градина с места за сядане на открито и изглед към съседния парк.

На втори етаж има конгресен център с голяма зала със 120 места, две средни зали с 32 и 26 места и една малка зала за 10 души, с фоайе с тераса за почивка и разговори.

В северната част на втория етаж е администрацията на хотела.
 

1 / 3

Разпределение типов етаж

2 / 3

Разпределение партер

3 / 3

Разпределение втори етаж

В източната част са разположени 14 стаи. Хотелът разполага с общо 154 хотелски стаи и 8 хотелски апартамента: на третия етаж - 36 стаи и 1 апартамент, на четвъртия - 32 стаи и 3 апартамента, на петия - 34 стаи и 1 апартамент, на шести - 24 стаи, на седми - 13 стаи и 1 апартамент, на мансардното ниво - 1 хотелска стая и 2 апартамента. Всяка стая разполага с луксозна баня, обзавеждане, климатизация и вентилация.

Луксозен СПА център е разположен на първото сутеренно ниво със собствено фоайе и рецепция, с четири масажни помещения, ВИП зона, солна стая, сауна и парна баня и зони за релакс, едната от които с голяма хидромасажна вана. Фитнесът обслужва гости на хотела и външни посетители.

На това сутеренно ниво са предвидени помещения за персонала – столова, гардеробни със санитарни възли. В източната част е пералното помещение. Предвидено е паркиране за гости по рампа от ул. "Цар Георги Тертер".

На втори сутерен се достига до подземен паркинг. До всички нива е осигурен достъп за лица в неравностойно положение.

Double Tree by Hilton в Пловдив е проектиран с модерна визия и с богата пластика на фасадите. Използвани са облицовки от широкоформатен гранитогрес 100/300 см. Окачените стъклени фасади спомагат за пълното адаптиране към градската среда, като отразяват околната среда и правят сградата по-ефирна и въздушна.

Арх. Калин Благов (на снимката) и арх. Надежда Попова, "Крафтекдизайн", интериорен дизайн на хотел DoubleTree by Hilton, Пловдив

Пълна синергия на инвеститорските намерения и изискванията на бранда Hilton

Double Tree by Hilton с категория 4 звезди заема достойно място сред най-големите в Пловдив, където дълго време нямаше хотел с подобен капацитет. Като се заема със задачата преди 2 години, екипът на "Крафтекдизайн" се изправя пред сложното предизвикателство да развие концепцията в пълно съответствие с бранд изискванията на световната хотелска верига. Линията следва историческия контекст на заобикалящите артефакти и богатата културна история на Пловдив. Позовавайки се на формообразуването и цветовите палитри от характерната за Стария град възрожденска архитектура, дизайнът приобщава изразни средства от локални художници, съвременни материали и модерни индивидуално разработени осветителни тела. Значимостта на локацията - на 5 минути пеша от центъра и от Стария град, дава възможност хотелът да се превърне в емблематичен за града.

Сградата съдържа 165 стаи, 3 апартамента и 3 конферентни зали с опции за срещи и празнични събития. Оборудване от последно поколение дава възможност за отлична вентилация, защита от пожар, качествено отопление от собствена агрегатна система и подова система. Осветлението осигурява свобода за програмиране в голям брой конфигурации чрез система “Дали”.

В общите пространства са разположени голям ресторант, лоби бар и “Прего ресторант“ с италианска кухня. Посетителите имат възможността за уединени срещи и разговори чрез обособени зони за сядане. От лобито има достъп до покрита външна остъклена част в контакт със съседна градинка и малък парк. Още на рецепцията редовните клиенти на веригата разпознават любимите си топли бисквити - запазена марка за "Хилтън". На подземно ниво са зоната за спорт и възстановяване чрез фитнес и СПА зона, където гостите могат да намерят лечебни и козметични процедури и масажи.

Дизайнерите на "Крафтекдизайн" реализират в пълна синергия инвеститорските намерения на фамилията Караилански и изискванията на бранда Hilton. С подбрана и изпитана партньорска мрежа всички участници работят с най-високи стандарти по всяко изделие в отговор на съвременните изисквания и тенденции за ергонометрия и стил.

1 / 2

2 / 2

Обратно нагоре ↑