Продукти и технологии

Casalgrande Padana: The green way to pave 

Споделяне

Италианският завод Casalgrande Padana произвежда гранитогресни плочки от 60 години: иновативните и щадящи околната среда решения за създаване на покрития за под, стени и фасади са способни да отговорят на всяко творческо и технологично изискване от света на архитектурата и дизайна. Като лидер на световния пазар Casalgrande Padana диктува тенденциите в изработката на гранитогресните плочки. Официален и ексклузивен представител за България е фирма ГО ИН СТАЙЛ ЕООД. Изключителното партньорство между двете фирми позволява на българския пазар да се предлагат уникалните продукти на италианския завод. Консултантите на ГО ИН СТАЙЛ ще ви помогнат да изберете своя стил в огромната продуктова гама, предлагана от Casalgrande Padana, а с ежеседмичните си доставки от Италия ще получите в срок своите поръчки.

100% произведено в Италия

Casalgrande Padana възприема индустриална политика, която е силно фокусирана върху технологичните иновации и екологичната устойчивост. Компанията е интензивно ангажирана в изследвания и експерименти за непрекъснато подобряване на продуктите по отношение на външния вид и изработката. Цялото производство, проучвания и иновации се извършват в 100% базирани в Италия заводи и лаборатории.

В преследване на най-доброто

Всеки етап от процеса се наблюдава непрекъснато: от подбора на суровините до съхранението; от смилането на материалите до смесването и изпичането на плочките; от производствения процес до контрола на качеството на крайните продукти; от безпроблемно техническо обучение до ефективна професионална помощ, доказателство за усилията на компанията да подобри своите производствени процеси и да следва най-високите стандарти досега.

Независими изследователски програми в партньорство с Департамента по биомедицински науки, Секция по микробиология на Университета в Модена и Реджо Емилия, съгласно основно споразумение с японската TOTO (пионер във фотокаталитичната технология с марката HYDROTECT®), доведоха за производството на ново, ексклузивно поколение керамика за архитектурни приложения. Досега никой не успя да осигури толкова широка и високопроизводителна гама.

Гамата на Casalgrande Padana включва Bios Antibacterial® и Bios Self-Cleaning®

Bios Antibacterial®

Гама от продукти за подови и стенни настилки от порцеланови камъни, които могат да премахнат до 99,9% от четирите най-често срещани бактериални щама в затворени среди, т.е.: Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa и Enterococcus faecalis. Bios Antibacterial® е ексклузивната обработка на базата на сребро, която Casalgrande Padana прилага върху своите плочки и която е в състояние да елиминира 99% от бактериите, присъстващи на керамичната повърхност. Антибактериалният капацитет е трайно вграден в плочките и е активен по всяко време както при наличие на светлина, така и на тъмно и за разлика от много продукти, продавани като антибактериални, не изисква UV лъчи за активиране.

Bios Self-Cleaning®

Обработката Bios Self-Cleaning® се използва за вентилируеми фасади и облицовки повече от 14 години. Благодарение на специалната технология Hydrotect®, когато покритието Bios Self-Cleaning® влезе в контакт със слънчева светлина, тя предизвиква реакция, способна да елиминира не само бактериите, но особено замърсителите във въздуха. Разгражда мръсотията, натрупала се по повърхността на плочките, така че да може да бъде отстранена от дъждовната вода, благодарение на суперхидрофилността на керамичния материал.

Bios Self-Cleaning® е в състояние да съчетае известните естетически и експлоатационни характеристики на облицовките от порцеланови каменни изделия със способността драстично да намали операциите по почистване и поддръжка, необходими за повърхностите, като по този начин гарантира значителни спестявания и поддържане на естетичното и материално качество на сградите.

Tactile®

За да задоволи нуждата на хората с увредено зрение и възрастните хора от независимост и безопасност, насочвайки ги при движенията им на открито или в затворени обществени зони, Casalgrande Padana разработи системата Tactile® (патент №00237769), специална гама от Grès Fine Porcellanato гранитогрес, който е гравиран със специален жестов език. Тези модулни подови единици са гравирани с лесни за разбиране информационни кодови номера, свързани със специфични триизмерни и цветно кодирани числа, които информират потребителите за спирки, стъпала, кръстовища и отклонения.

Едни от последните колекции на завода са Pietra Bauge, Macro и Boulder. Уникални плочки, които съчетават последните тенденции и иновации в света на дизайна и архитектурата. Тези серии ще задоволят дори и най-взискателните вкусове.

Решения, не продукти

Изцяло изработени от естествени суровини, продуктите на Casalgrande Padana се произвеждат чрез процес в затворен кръг, който се отличава с изключително ниско въздействие върху околната среда. Керамичните продукти на компанията далеч надхвърлят обичайните продукти, които можете да намерите на пазара, тъй като са подходящи за всяка цел или тип сграда.

Casalgrande Padana поставя фокус върху нуждите на всеки проект - възможностите, предоставени от технологичните иновации, и изискванията за растеж, вдъхновен от устойчивото развитие; волята и решимостта да се търсят отговори, които надхвърлят границите на навика - това са принципите, които винаги са вдъхновявали изследванията на Casalgrande Padana.

Вслушвайки се в такива двигатели, компанията успешно дефинира нови концепции и нови приложения, като навлиза в неизследвана територия и разработва иновативни решения за суровини и цикли на обработка. Опит, който сега е издигнат до статута на най-добрите практики за цялата индустрия. Casalgrande Padana е лидер в тази сферата и безспорен пионер.

Компанията е спечелила много международни награди като първа награда Soliditas Social Award 2006 и Good Design Award 2009.

Обратно нагоре ↑