Сгради

Boyana Sense отговаря на потребностите за премиум качество на модерните клиенти

"Глобал Кепитъл Трейдинг” е част от холдингова структура, утвърдила се в реализацията и управлението на инвестиционни проекти. Компанията реализира дейността си в областта на изграждането и управлението на недвижими имоти, анализа, консултациите и инвестициите. Основен принцип при изпълнението на проектите е диверсификацията, като портфолиото от множество успешно реализирани проекти е добре известно в бранша.  "Глобал" оперира на българския пазар вече 20 години, изграждайки система на работа, гарантираща качество, комфорт и сигурност. За този период са създадени множество партньорства както в областта на техническото изпълнение, така и в индивидуалните подход и планиране на всеки проект. Компанията цели да задоволява желанията на клиентите в максимална степен под мотото „Доволният клиент купува!“. 

През последните 3 години дружеството не прави изключение от целия строително-инвестиционен сектор и също среща сериозни предизвикателства с нарастването на цените на основни суровини, материали и работна ръка, касаещи пряко реализацията на проектите, които налагат предприемането на иновативни решения и подходи за устояване на ценовия и инфлационния натиск, като например договори с доставчици и изпълнители при фиксирани пределни стойности на повишенията, гъвкави схеми на разплащане и др. Излизането от финансовата рамка ги отклонява от предварително начертаните планове, но с подробно планиране, строга отчетност и не на последно място - достатъчен собствен финансов ресурс като резервен фонд, към настоящия момент трудностите са зад гърба им, добавяйки кризисен опит и експертиза за екипа. Динамичните събития и икономически предизвикателства ги обогатяват и насърчават израстването им.

Визията на "Глобал Кепитъл Трейдинг” занапред е свързана до голяма степен със запазването на стандарта на продукта чрез стриктна и правилна поддръжка, като клиентите получават все по-качествени жилища на конкурентни цени, както и услуги с добавена стойност като последващ фасилити мениджмънт, партньорство с водещи банки с преференциални условия за клиентите на компанията, подпомагане в административни и комунални услуги. Новата програма за лоялни клиенти ще даде възможност за преференции и индивидуален подход, гарантиращ удовлетворението на бъдещите собственици.

Съвременният обитател е изключително добре информиран и образован от гледна точка на собствените си високи изисквания и очаквания. В последните години сградите по индивидуален интериорен проект се налагат като стандарт. Чрез приемане на нови наредби за проектиране и в рамките на т.нар. зелен преход се акцентира върху осигуряване на електроенергия от възобновяеми източници и екологични материали, които щадят природата и осигуряват високи изолационни качества, като едновременно с това предоставят по-здравословна среда за живот. Ето защо акцентът е върху зелените площи, енергийната ефективност и топлообмена на сградите.

Проект: "Бояна Сенс"
Локация: квартал "Бояна"
Инвеститор: „Бояна Сенс“ ЕООД
Проектант: ИПА
Изпълнител: „Булстрой Груп“ ЕООД
РЗП: 9199.89
ЗП: 1758
Терен размер: 7032 кв.м
Брой жилища: 52, магазин и уелнес център
Състояние към момента: Изкопни работи
Срок на завършване: 34 месеца

Инвеститорът внедрява устойчиви решения, които да подобряват качеството на живот. Един проект не приключва само с разрешението за ползване, а продължава след това с т.нар. следпродажбено обслужване, като компанията поддържа набор от съпровождащи услуги.

Основните движещи фактори на пазара са търсенето и предлагането и на допълнителни подфактори – атрактивните условия на кредитиране подтикват хората да поглеждат по-сериозно към покупката на жилище, което подпомага пазара. Условията по ипотеките са привлекателни, защото лихвеният процент е обвързан с обема на депозитите или с микс от депозити и основен лихвен процент на БНБ,  което го прави особено  атрактивен.

При инвестиционните кредити ситуацията е по-различна. Лихвеният процент се определя от ЕЦБ, тъй като кредитите се отпускат основно в евро. Това от своя страна влияе на предлагането по-негативно, тъй като по-малко предприемачи реализират проекти. И така при по-ограничено предлагане и запазено търсене се създават предпоставки за ръст на цените. Компанията работи основно със собствени средства, което им дава възможност да не стопират проекти. Вярват в пазара и прогнозите им са по-скоро положителни в средносрочен план от 3 до 5 години.

Проект Boyana Sense

С проекта Boyana Sense компанията си поставя поредно амбициозно предизвикателство. Както и досега, се стремят да реализират проекти от най-високо ниво. На първо място - да отговорят на търсенето на модерните клиенти за покупка на по-голям апартамент на място, отговарящо на последните тенденции за средата за обитаване и актуалните строителни технологии. Именно поради тези причини създават Boyana Sense, партнирайки си с водещо архитектурно бюро.

Втори важен аспект е чудесната локация  - квартал „Бояна" – район, известен като едно от най-добрите места за живеене в столицата, с изключително добри характеристики от гледна точка на достъп, чистота на въздух и с умерена населеност. Зоната е предимно равнинна, с повече слънце и гледки към планината и града. Заобикалящата проекта среда ще е богато озеленена благодарение на придобиването на още терени и обособяването на дейностите в две фази. Други модерни удобства на комплекса ще бъдат уелнес център и магазин.

Boyana Sense ще бъде заобиколен от 20 декара паркова среда, което осигурява уникален природен акцент и пространство за релакс. Зеленият оазис ще допълни високите стандарти на социалната инфраструктура и индивидуалния интериорен дизайн, създавайки идеалната обстановка за комфортен и свързан с природата начин на живот в комплекса.

1 / 7

Фасада север сгради Б, В, Г

2 / 7

Фасада юг сгради Б, В, Г

3 / 7

Типово разпределение

4 / 7

Типово разпределение

5 / 7

Разрези

6 / 7

Разрези

7 / 7

Ситуация

На сегашния динамичен пазар търсенето на клиентите има много детайлни и конкретни изисквания. Най-популярни са двустайните и тристайните апартаменти в зависимост от района, като в квартал "Бояна" инвеститорът наблюдава преобладаващо търсене на по-големи жилища. Затова амбицията в реализацията на Boyana Sense е да отговори на тези очаквания в максимална степен. Основните предвидени типове жилища включват апартаменти с различни разпределения и квадратури, в зависимост от предпочитанията на клиентите. Фокусът е върху висок клас жилищни единици, които отговарят на премиум стандартите за качество и модерно строителство. Особено атрактивни са жилищата с прилежащи обособени дворове, както и апартаменти с озеленени тераси, което дава усещане за самостоятелност и пряк достъп до природата.

При технологичното изпълнение се изискват енергоефективни продукти, обвързани с осигуряване на по-добри условия за кредитиране на крайния клиент. Комфортът на обитаване и високото качество на изпълнение на атрактивна цена правят продукта желан. Жилищата са проектирани с високи тавани, големи прозорци, изчистени линии, светли пространства и добре обмислени разпределения, за да предоставят максимален комфорт и функционалност в отговор на тенденциите в жилищното строителство за екологично устойчиви материали, висок клас изолационни системи, иновативни технологии за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници.

1 / 3

2 / 3

3 / 3

Изграждане на нов жилищен комплекс в "Младост 4"

Разположен в близост до "Бизнес Парк София", новият жилищен проект на "Глобал Кепитъл Трейдинг” в Младост 4 представлява модерен символ на комфорта в градския живот. Сградата се отличава с иновативен дизайн в съчетание със съвременна фасада и изящни архитектурни решения. Апартаментите са проектирани с внимание към функционалността, уютa и изобилието от естествена светлина. Проектът предлага не само стил и различни удобства, но също така жизнено пространство, което се адаптира към нуждите на динамичната среда. Новият жилищен комплекс в "Младост 4" ще осигури стил и комфорт за съвременните градски обитатели. Със своите висококачествени материали и технологии той отговаря на изискванията на клиентите, които ценят качествените решения.

Проект: "Младост Консепт"
Локация: жк "Младост 4"
Инвеститор: „Младост Консепт“ ООД
Проектант: "Конструктив България" ЕООД
Изпълнител: "Пехливан Инженеринг" ЕООД
РЗП: 25231.84 кв.м
ЗП: 19761.26 кв.м
Терен размер: 6476 кв.м
Брой жилища: 187
Състояние към момента: Изкопни работи
Срок на завършване: 30 месеца

Обратно нагоре ↑