Facebook YouTube
Регистрация

5 млн. лева в производствената база в Червен бряг инвестира "Калинел"

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 08.03.2017, Автор: Таня Тодорова
[4154 прочитания]

Фотограф: Таня Тодорова

Фирма "Калинел" насочва инвестициите си към Червен бряг, където приключва изграждането на нов склад, производствен цех и административна сграда. В Червен бряг е разположена втората фабрика на троянската фирма, производител на текстилни изделия за дома.

Инвестицията в новата база е на стойност 5 млн. лева. Тя включва автоматириран склад с площ около 1600 кв. м и производствено звено с площ от 2000 кв. м.
- Складът е предвиден за 9000 европалета и разполага с автоматизирана роботизирана система, управлявана само от 1 човек.

- Производствената сграда, разположена на приблизително 2000 кв. м, ще бъде оборудвана с три нови поточни линии за производство на възглавници, като две от тях вече са монтирани. Капацитетът е 12 хиляди броя на смяна. В момента се работи на двусменен режим, като се придвижда и трета смяна. Общо над 100 работни места допълнително са разкрити с разширението на базата в Червен бряг.

Фотограф: Таня Тодорова

Административната сграда се изгражда на мястото на разрушената страта сграда, като е запазена конструкцията.
Повече информация за проекта и снимки ще намерите в pds.bg - интегрирана база данни за актуалните проекти.

Над 90% от инвестициите на компанията са насочени към базата в Червен бряг. В двете производствени звена в Троян и Червен бряг работят засега 1300 души.
Фирма "Калинел" е сред големите производители на територята на Ловешка област, като осигурява работни места на хора от няколко общини. Тя е основен доставчик на IKEA, както и на други търговски вериги, една от които е Юск, строяща огромен логистицет център в ИЗ Божурище.
За 2016 г. производителят отчита 54 млн. евро от продажби, като инвестира около 8,7 млн. евро в строителство, машини и оборудване, както и дълготрайни материални активи.

Инвестициите започват през 2016 г., като по думите на инж. Марин Радевски, собственик и управител на "Калинел", темпът на инвестиции ще бъде средно по 5-6 млн. лева на година в сгради и съоръжения.

[Калинел]

Наскоро фирмата внедри в Троян патентована машина за рязане и лепене с ултразвук,
при производството на завивки. Тя е създадена от инж. Марин Радевски и инж. Николай Стоев, менджър "Ефективност и управление на производствените процеси" на компанията.
За внедряването й са използвани европейски средства по програма "Иновации и конкурентоспособност". Общата стойност на проекта е 1,6 млн. лева. Благодарение на създадената от екипа нова технология, ще се гарантира автоматизирано производство на 6 завивки на минута.
Новата разработка произвежда стабилно и работи при нас вече 2 години без сериозни проблеми, коментира инж. Стоев, койт оръководи проекта по създаване и внедряване на новата производствена машина. По думите му работата по него стартира през 2013 г., като минава през няколко етапа.
"Първата машина не беше сполучлива и не постигаше исканата от нас производителност. Новата разработка произвежда стабилно и работи при нас вече 2 години без сериозни проблеми. Конструкцията е усъвършенствана и осигурява работа без никакви вибрации, което е важно условие за качествена и точна работа", коментира инж. Николай Стоев.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 1 | януари - февруари 2018 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg