Facebook YouTube
Регистрация

Десет нови жилищни сгради и комплекси ще бъдат завършени през 2017 г.

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 07.03.2017, Автор: Таня Тодорова
[1169 прочитания]
Близостта на училище вдъхновява архитектите да вградят глагологически символи и послания в каменната фасада на жилищна сграда ЛЕТЕРА, коятосе строи в столичния кв. Изток. Тя трябва да бъде завършена през лятото на 2017 г. Нейн автор и и изпълнител е "Артекс Инженеринг".

Близостта на училище вдъхновява архитектите да вградят глагологически символи и послания в каменната фасада на жилищна сграда ЛЕТЕРА, коятосе строи в столичния кв. Изток. Тя трябва да бъде завършена през лятото на 2017 г. Нейн автор и и изпълнител е "Артекс Инженеринг".

През 2017 г. предстои да бъдат завършени 10 проекта с около 1000 жилищни единици. В процес на активно строителство са 17 проекта с общо 1,650 нови жилища. Допълнително ще стартира проектирането и изграждането на още 13 комплекса.
Анализът на консултантите от Colliers за 2016 г. показва, че предпочитаните локации остават южните квартали на София и подножието на Витоша.
През 2016 г. броят на завършените проекти продължава да се увеличава, като ръстът им е в размер на 5%. Общото предлагане достига 7,048 жилищни единици (апартаменти/редови или самостоятелни къщи), разположени в 57 проекта.
Повече информация за новостроящите и завършени жилищни сгради в страната ще намерите в pds.bg - интегрирана база данни за актуалните проекти.

Над 10 000 кв. м е сградата на стилна жилищна сграда Varna Wave, в центъра на Варна. Тя е един от големите жилищни обекти, които приключват тази година.
[gradat.bg]


Colliers регистрира увеличен интерес към жилища в затворени комплекси с двор
Това са жилища на партерно ниво със самостоятелен двор към тях, намиращи се в затворени комплекси.
Този тип апартаменти обикновено са били реализирани първи през 2016 г. в повечето от проектите, които Colliers предлага.
Критериите при избор на имот остават без изменения – качество на строителството и на средата, функционално разпределение на вътрешното пространство, локация, налична инфраструктура, бърз и удобен достъп.
По отношение на купувачите, това са семейства с едно или повече деца, на мениджърска позиция или със собствен бизнес.
Половината от купувачите през 2016 г. са се възползвали от банков кред, като този процент за предходните години е бил между 27 и 33 на сто.

"Residential Park Sofia" е жилищен комплекс от затворен тип, който осъществява визията за "град в града". Това е вторият мащабен проект на Групата Линднер в България, включващ разнообразие от многофамилни, еднофамилни и редови къщи, собствен парк, търговска зона и офисни площи. Обединява удобната и сигурна жилищна среда, комфортът на работното място и естествената близост с природата.
[gradat.bg]

Непроменен е броят на купуваните имоти с цел инвестиция
Почти непроменен в сравнение с предходните две години остава делът на жилищата, закупени с инвестиционна цел - 29%. Те продължават да бъдат предпочитани като източник на по-атрактивна доходност в сравнение с тази от банкови депозити. При този тип сделки, обикновено покупката бива изцяло финансирана със собствени средствa.
Продажбите на имоти в процес на строителство ще продължат да нарастват и да заемат все по-голям дял от общия обем сделки.
Очакват се засилени продажби на жилища, закупени с инвестиционна цел в предходни периоди, поради постигане на благоприятни ценови нива.
Ще се запази интересът към жилища с пространства, даващи възможност за гъвкавост и промяна на функциите на помещенията. За 2017 г. е обявен старт на строителството на седем нови проекта.

Инвеститорите ще задържат фокуса си върху качеството на продукта,
който предлагат и пазарната му конкурентоспособност. Купувачите ще демонстрират по-изразени
предпочитания към проекти, изградени в съответствие с международни стандарти за
устойчиво строителство. Цените ще останат стабилни.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg