Facebook YouTube
Регистрация

Новите логистични бази и big box сградите - тенденции, архитектурно-конструктивни предизвикателства и добри практики представя форум "Индустриално строителство и инвестиции"

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 27.02.2017, Автор: Градът.бг
[1548 прочитания]
До края на 2018 г. трябва да е готова най-голямата логистична база на територията на Индустриална зона "Божурище". Датската компания Jysk инвестира 100 млн. евро на площ от върху 92 300 кв. м РЗП. Базата ще обслужва региона на Балканите и Югоизточна Европа. Повече за проекта ще намерите на <a href="https://pds.bg/bg" target="_blank">https://pds.bg/bg</a>

До края на 2018 г. трябва да е готова най-голямата логистична база на територията на Индустриална зона "Божурище". Датската компания Jysk инвестира 100 млн. евро на площ от върху 92 300 кв. м РЗП. Базата ще обслужва региона на Балканите и Югоизточна Европа. Повече за проекта ще намерите на https://pds.bg/bg
Снимка: gradat.bg

Тенденции и иновации в проектирането и строителството на логистични центрове, big box и промишлени сгради ще обсъждат архитекти, проектанти и изпълнители по време на форум "Индустриално строителство и инвестиции" на 28 февруари в SEC.

Участниците в панел 3 ще дискутират теми, свързани с архитектурно-конструктивните предизвикателства и добри практики при създаване на индустриални проекти, съвременните решения за пожарна безопасност, осветление и енергийна ефективност, както и съвременни сградни технологии и енергоефективни мерки при логистичните центрове и big box сградите.

Димитър Папучаров, старши ръководител проекти, "Кордеел България", ще представи актуалните проекти от портфолиото на компанията и предизвикателствата при тяхната реализация. Компанията е изпълнител най-голямата логистична база в България на Лидл, която се строи върху площ от 197 000 кв. м. край с. Кабиле.
Кордеел България има богат опит в реализацията на индустриални обекти.

[gradat.bg]

Сред големите обекти, които фирмата изпълнява в момента са заводът на OSRAM, върху терен от 200 дка в Индустриален парк Пловдив, новото предприятие за производството на компоненти за трансформатори на "ENPAY Transformer Components" в Индустриален парк Шумен. Тя изпълни през 2016 г. и завода на електрически бойлери на TESY в Шумен.
Доц. д-р арх. Валери Иванов, управител, и Арх. Калоян Колев, водещ проектант на АТЕК-ВД, ще поставят акцент върху архитектурните особености при проектиране на търговските обекти от веригата "Практикер". Те ще разкажат за съвременните сградни технологии и решения при създаване на big boх сградите.

Арх. Милен Стайков, управител на NAB Architects, ще представи особеностите при проектиране на логистична база на датската мебелна компания JYSK, най-голямата на територията на Индустриална зона "Божурище". До края на 2018 г., когато бъде готов обектът, българското дружество "Юск бул" ще инвестира в нея 100 млн. евро. Базата ще обслужва региона на Балканите и Югоизточна Европа.
Компанията откри преди дни третият си магазин от веригата в София и 11-ти за България, разположен в София Ring Mall.

Арх. Светослава Андрейчин от "План 31" ще запознае аудиторията с добри практики в създаването на конструктивни решение за логистични бази и индустриални обекти. В портфолиото на компанията са логистичен парк East Ring край Елин Пелин, реконструкцията на хангар 2 на летище София и др.

Фотограф: "Як Студио", Арх. Иван Киряков

Арх. Иван Киряков, партньор и водещ проектант на "Як Студио", Стара Загора ще представи проекта за реконструкция на административната сграда на пивоварна "Загорка", както и концепцията за създаване на корпоративна идентичност при градоустройствено, обемно-пространствено, колоритно, архитектурно и ландшафтно изграждане на пивоварната.
Участници във форума са представители на институции, инвеститори, оператори, проектанти, инженери, проект мениджъри, консултанти и доставчици на продукти и услуги.

Браншовите организации КАБ, САБ, БААИК и КИИП и студенти имат право на безплатен достъп само с регистрация на events@thecitymedia.bg
Повече информация за форума може да получите на http://industrialforum.bg

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg