Facebook YouTube
Регистрация

30 млн. евро инвестира в новата Сграда 15 на Бизнес парк София ARCO Real Properties

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 22.02.2017, Автор: Таня Тодорова
[1595 прочитания]

Снимка: gradat.bg

Арко Риъл Пропърти Холдингс, джойнт венчър между Арко Кепитъл и Дойче Асет Мениджмънт, собственост на Дойче Банк Прайвит Екуити и Прайвит Маркет инвестира 30 млн. евро в новата бизнес сграда 15 в "Бизнес парк София", в Младост 4. Новата сграда ще замести съществуващата сграда №13, част от материалите от която ще бъдат вложени в новата сграда.

Това е инвестиция клас "А", състояща се от 14 мултифункционални офис сгради до момента.
Арко Кепитъл управлява бизнес сградите с приблизително 200 000 кв.м. застроена площ и повече от 150 наематели, с което застава начело на водещите компании в областта на управление и поддръжка на офис имоти в Централна и Източна Европа.
Сграда № 15 ще разполага с 20 800 кв.м. отдаваема площ, разпределена на пет офисни нива и търговски площи на партерния етаж. Подземен паркинг на две нива с общо 260 паркоместа ще обслужва нуждите на наемателите.
Проектът е на утвърдилата се българска архитектурна фирма "А и А Архитекти".
Строителството ще се реализира под ръководството на "Линднер Имобилиен Мениджмънт".
Краят на 2018 г. е срока, в който се очаква да бъде завършен строежът.

Отдадени под наем за 5 години са голяма част от площите
[gradat.bg]

В по-голямата си част сградата е вече отдадена под наем на големи международни компании, сред които КПМГ ИТ Сървисис и Булпрос Консултинг. Сключените договори за наем за срок от пет години са едни от най-големите сделки на пазара на отдаване под наем на офис площи за изминалата 2016 г. Офисите са проектирани съгласно нуждите и изискванията на наемателите.
Бъдещите наематели ще могат да избират между офиси с площ от 200 кв.м. до 3000 кв.м., представляващи около 20 % от наетата част от сграда 15.

"Радваме се, че след осем години отново имаме възможност да разширим комплекс "Бизнес парк София". Новата сграда ще отговори на високите очаквания на нашите клиенти – големи български и международни компании, търсещи съвременни и иновативни офис пространства в бизнес районите на София. Водещ по време на целия процес на планиране и проектиране беше стремежът ни за получаване на златен или по-висок клас сертификат по LEED, американски сертификат за екостроителство.", каза Христо Москов – управител на "Бизнес парк София".

Офисните етажи са решени като отворени пространства с площ от 3050 кв.м. и в комбинация със съвременната архитектура на сградата дават възможност за гъвкавост при изпълнение на различните изисквания на наемателите. Отворен атриум във вътрешната част на сградата и малък открит парк на покрива й ще предоставят на наемателите атрактивни места за почивка.

"За последните осемнадесет месеца свободните площи при нас са по-малко от 1%. Строежът на най-новата ни сграда и високата заетост на съществуващите сгради поставят "Бизнес парк София" сред лидерите на наемния пазар на офис площи не само в България, но и в Централна и Източна Европа. Интересът към наемане на площи значително нараства и отдаване под наем "на зелено" на офиси, намиращи се на територията на бизнес локации с мултифункционална и високотехнологична инфраструктура се превръща в тенденция. Част от цялостната ни стратегия за разширяване и развитие на комплекса е активно управление на активите и подобряване на предлаганите услуги.", каза Христо Москов

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 1 | януари - февруари 2018 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg