Facebook YouTube
Регистрация

Въвеждат в експлоатация обновеният плувен басейн на Стара Загора

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 20.02.2017, Автор: Градът.бг
[1359 прочитания]
<a href="http://gradat.bg/bgprojects/2015/03/23/2497305_do_kraia_na_godinata_stara_zagora_shte_ima_obnoven/?ref=miniurl" target="_blank">Проектът за реконструкция и модернизация на басейна</a> е разработен от екип: арх. Цветелин Цоневски,арх. Тони Запрянов и арх. Петър Траянов

Проектът за реконструкция и модернизация на басейна е разработен от екип: арх. Цветелин Цоневски,арх. Тони Запрянов и арх. Петър Траянов
Снимка: TSONEVSKI PCG

Държавна приемателна комисия прие извършената реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на покрития плувен басейн в Стара Загора. Издаден е Акт 16 за неговото ползване по предназначение, информира Община Стара Загора.
Това е единственият покрит басейн с олимпийски размери в Стара Загора и се намира до езиковата гимназия "Ромен Ролан"
Инвеститор е Община Стара Загора.
Застроена площ 1893,34 кв.м и РЗП 3946, 02 кв.м
Стойност на инвестицията - 2, 73 млн. лв.,
от които 910 000 лв., осигурени чрез инициатива "Джесика"
Проектанти: арх. Ц.Цоневски, арх. П. Траянов, арх. Д. Бакалова
Строителство - РУДИН ООД, Стара Загора
Строителен надзор - "Стандарт консулт" ЕООД, Стара Загора.

Изпълнените строително-монтажни работи осигуряват:
- икономия на енергия и топлосъхранение;
- безопасна експлоатация и хигиена;
- подобряванена общия естетически вид на сградата.

Дейности
Монтирани са метални телескопични трибуни с 2 реда седалки на балкона и с 3 реда седалки на нивото на басейна, с общо 384 седалки.
Изпълнена е вътрешна и външна топлоизолация на фасадните стени, подменена е старата единично остъклена дограма с РVС петкамерна, със стъклопакет 24 мм. Топлинно изолирани са покривът, подовете, дъното и стените на басейна.
Положени са нови подови настилки - теракота за мокрите помещения, хомогенна винилова настилка за кабинетите, клинкерни плочи за басейна и обходната зона около него, каучукова мека ударопоглъщаща настилка във фитнес залата и гранитогрес за балкона над басейна. В мокрите помещения таваните и стените са боядисани с антибактериален латекс.


По време на ремонта конструкцията на басейна е възстановена и усилена. Премахната е силно повредената долна плоча от покривната конструкция и тухлената зидария. Армировката е почистена от прах, ръжда и др. замърсявания, обработена с антикорозионно покритие. Стоманобетонните елементи са усилени с външно залепена полимерна армировка на въглеродна основа и със стоманобетонови кожуси. Конструкцията е подобрена за вертикални товари и сеизмично въздействие.
Монтирани са осветителни тела с луминесцентни лампи за мокрите помещения, прожектори за покрития плувен басейн и осветителни тела с халогенни лампи за санитарните помещения. Изградена е пожаро-известителна инсталация, осигурена и с автономно електрозахранване.
Извършена е цялостна подмяна на канализацията в сградата и на цялата хоризонтална водопроводна мрежа на ниското тяло.
С оглед на оптимален пречиствателен ефект, водовливната и водовземната система на инсталацията са изпълнени така, че осигуряват вертикално движение на водния поток. Филтрацията се осъществява чрез бърз напорен пясъчен филтър с циркулационна помпа.

В помещението на басейна са монтирани 6 таванни вентилатора, които изсмукват замърсения /влажния/ въздух от помещението на басейна. Поставени са нови вентилационни камери, които осигуряват необходимия свеж въздух и комфорт в помещението.
За осигуряване на топла вода в горната част на южната фасада са монтирани слънчеви колектори, с възможност топлоподаването да се пренасочва към отоплителната система или подгряване на водата в басейна. Единият от парните котли е подменен с нов водогреен котел с възможност за регулиране температурите в помещенията и постигане максимален ефект в комбинация със слънчевите колектори.
В двуметровата зона около сградата е изпълнена нова вертикална планировка и нова настилка с бордюри, което осигурява необходимото отводняване на площадките и алеите.
Осигурен е достъп до басейна за хора в неравностойно положение, през входната врата на източната фасада, чрез рампа с наклон по-малък от 5%. Преустроена е съществуваща тоалетна и преддверие към нея, в тоалетна за хора в неравностойно положение.
Очаква се тази седмица обектът да бъде въведен в експлоатация.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg