Facebook YouTube
Регистрация

Нов градски парк със съвременен музей и нов кооперативен пазар са сред най-големите инвестиционни проекти на Община Петрич

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 13.02.2017, Автор: Градът.бг
[1081 прочитания]

Снимка: gradat.bg

Изграждането на нов кооперативен пазар, на стойност 1,3 млн. лв., е най-големият проект в инвестиционната програма на Община Петрич за 20117 г. Общо над 4,2 млн. лв. е капиталовата програма, приета от Общинския съвет, като част от общинския бюджет, гласуван в края на седмицата.
За проектирането но нов кооперативен пазар преди 2 години бе гласувана промяна на подробните устройствени планове на три квартала - кв. 96, 97 и 103 по плана на Петрич.
Новото тържище ще се простира на площ от 13 396 кв. м, като включва нова административна сграда и паркинг.

В процес на реализация е проекта за нов облик на градския парк, за който бяха отпуснати над 4,8 млн. лева по ОП "Региони в растеж".Проектът бе изпълнен от ДЗЗД "Консорциум ПЕТРИЧ ПРОЕКТ 2014".
Проектът, който бе представен през октомври 2016 г. от главния арх. на Общината арх.Владимир Митрев, ще бъде с два входа и перспектива за разширяване с още 10 декара. Предвидени са изкуствено езеро на площ от 3 дка, амфитеатър, който да се използва и като летен театър, с посетителски център, детски площадки и атракциони, многофункционално спортно игрище, игрище за плажен волейбол, зоокът, сух фонтан, зелени площи и места за отдих.
Плановете на общината са в парка да се изгради и нов Исторически музей, който да е с 10 пъти по-голяма по площ от настоящия.
Срокът за изпълнение на проекта е края на м. ноември 2019 г.

Другите капиталови разходи през 2017 г. приоритетно са за благоустрояването на улици и водна инфраструктура.
Общината залага за и инфраструктурата до културно-историческия обект – античен град Хераклея Синтика в местността Рупите. Средствата ще са за пътя до обекта покрай комплекса на пророчицата Ванга.

230 хиляди лева плюс 100 хиляди преходен остатък от миналата година се предвиждат през тази година за изграждането на Дом на покойника в района на гробищния парк. "Ния дизайн" е проектант на новия обреден дом.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg