Facebook YouTube
Регистрация

Анкета "Визия за София" - стъпка в мащабното проучване за създаването на план за развитие на града следващите десетилетия

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 12.01.2017, Автор: Градът.бг
[1654 прочитания]

Фотограф: Мария Съботинова

В анкета, със 7 въпроса за основните проблеми на столицата, какъв е градът сега и как го виждат жителите след 30-50 години, Столична община прави проучване на мненията на софиянци. Допитването е част от изпълнението на проекта за разработване на дългосрочна визия за София.Само за първите 4 дни са събрани приблизително 2400 отговора, твърдят организаторите.
Проектът, който изпълнява направление "Архитектура и градоустройство" към общината, включва поредица от дискусии, в които специалисти, общественици, представители на Столична община, на бизнеса и граждански организации изразяват позициите си за бъдещото развитие на София.
Чрез анкетата, която е онлайн базирана, всеки би могъл да изрази позиция за развитието на София и крайградските територии в следващите десетилетия. Информацията от нея ще послужи за очертаване на приоритетите за развитие на града и ще помогне да решим как да създадем споделена визия за София, споделят организаторите.
Проучването трябва да бъде готово края на януари, а след това да започне създаването на плана за развитие на града за следващите десетилетия.
Анкетата може да намерите тук.

Добави коментар Коментари (1)

  • Преглед на профил #1 Delcho неутрално, 28.02.2017 16:58
    никъде не виждам планове за културното и екологично развитие на Дружба 2.Няма планове за спортни обекти.Големите деца могат да ходят само по кръчмите,или по градинки за 3 год. с бира в ръка.
    Неуместен коментар?

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg