Facebook YouTube
Регистрация

24 проекта за над 385 млн. лв. са сертифицирани през 2016 г.

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 03.01.2017, Автор: Градът.бг
[1048 прочитания]
С близо 13,5 млн. лв. "Теклас- България" ще изгради ново производство в Крумовград и ще разкрие център за развойна и изследователска дейност у нас.

С близо 13,5 млн. лв. "Теклас- България" ще изгради ново производство в Крумовград и ще разкрие център за развойна и изследователска дейност у нас.
Снимка: gradat.bg

24 проекта на обща стойност над 385 млн. лв. се сертифицирани през 2016г. по Закона за насърчаване на инвестициите /ЗНИ/. С новите инвестиции ще се разкрият над 4700 нови работни места. Това заяви заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева, която връчипоследните 4 септефиката в края на 2016 г.

Повечето от сертифицираните проекти през 2016г. предвиждат разширяването на съществуващата дейност на вече утвърдени български и международни компании в страната, което показва доверието на инвеститорите в предвидимостта на бизнес и инвестиционната среда в България. Насърчителните мерки, от които ще се възползват инвеститорите са свързани със съкратени срокове за административно обслужване и индивидуално административно обслужване, необходимо за осъществяване на инвестиционния проект по чл. 22 от ЗНИ, както и за частично възстановяване на задължителни осигурителни вноски за новоназначени работници и служители.

Още 23 проекта са в процес на сертифициране от БАИ, на обща стойност над 433 млн. лв., като очакваме те да осигурят заетост на над 5500 души.

[МИ]

На официална церемония в Министерство на икономиката за.-министър Везиева връчи три сертификата за инвестиции клас А и един за клас Б", в присъствието на изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции /БАИ/ Стамен Янев.

Единият е на "Теклас-България" ЕАД, която разширява производството си в Кърджали с нов цех и център за развойна и научна дейност. Инвестицията е на стойностблизо 13,5 млн. лв.
Вторият сертификат е за над 6,8 млн. лв. инвестиция на "Тубис България" – за ново производство на масло от полимери в с. Победа, община Долна Митрополия.
Третият сертификат е за инвестиция от 1,2 млн. лева на "СофтСърв България" ЕООД.
Още един сертификатза инвестиции клас Б получи фирма "Селино" ЕООД за създаване на нов офис в бизнес център "Бургас Бизнес Пойнт" в Бургас. Компанията инвестира 2,3 млн. лв.

Проектът на "Теклас-България" ЕАД, който получи сертификат за инвестиция клас "А" е за "Изграждане на Център за развойна и изследователска дейност и завод №4 за увеличаване на производствения капацитет за производство на каучукови съединения и пластмасови тръби за автомобилната промишленост." Проектът ще се реализира в гр. Кърджали, като до момента компанията е изградила три завода, оборудвани с модерни машини и производствени линии, и складови бази. Размерът на инвестицията възлиза на 13 470 000 лв.
В периода на осъществяване на инвестиционния проект и като резултат от него ще бъдат разкрити над 450 нови работни места.

По думите на Георги Георгиев, пълномощник на Изпълнителния Директор на "Теклас-България" ЕАД, до момента компанията осигурява работа на 1900 работници и е един от най-големите доставчици на каучукови съединения и пластмасови тръби за автомобилната промишленост на европейския и световен пазар за компании като Дженерал Моторс Груп, Фолксваген Груп и Даймлер Мерцедес.
Предвид резшилаващонто се производство, компанята планира и изграждането на производствен цех в Крумовград са 100 души персонал. Доста от работещите сега в Кърджали пътуват от Крумовград.
Дружеството вече е закупило земя и стари сгради там, които ще бъдат преустроени до 3-4 месеца.

"Тубис България" ЕООД, част от Германския завод "TUBIS AG", планира да изгради нов завод за производство на масло от полимери чрез студена каталитична конверсия и център за научно-развойна дейност". Проектът ще се реализира в с. Победа, община Долна Митрополия, а размерът на инвестицията, като обща стойност на материални и нематериални активи, за периода на инвестицията възлиза на 6 825 000 лева. "

"Изграждането на завод за производство на масло от полимери чрез студена каталитична конверсия и център за научно-развойна дейност чрез използване на студена каталитична конверсия за деполимеризация на остатъчни полимерни вещества K3 ще има водеща роля и в оптимизирането на процеса на третиране на пластмасови отпадъци чрез паралелно извършване на научно-изследователска дейност, която ще се осъществява върху нова инсталация за преработка на пластмасовите отпадъци", това заяви при получаването на сертификата г-н Хенри Балцер управител на "Тубис България" ЕООД.

"СофтСърв България" ЕООДе доставчик на услуги в областта на Информационните технологии и в представянето на комплексни анализи в областта на информатизацията по внедряване и пускане на пазара на софтуер. Основният фокус ще бъде комплексен анализ при разработката на софтуер в съвременните софтуерни технологии.
Размерът на инвестицията, като обща стойност на материални и нематериални активи, за периода на инвестицията, възлиза на 1 281 000 лева, като в резултат от него ще бъдат открити 180 нови работни места.

Проектът, който получи сертификат клас "Б" е на "Селино" ЕООД за инвестиционния проект "Офис площи, предоставящи комбинирани спомагателни и административни офис дейности на наемателите в бизнес център "Бургас Бизнес Пойнт". Размерът на инвестицията, като обща стойност на материални и нематериални активи, за периода на инвестицията възлиза на 2 350 000 лв, като в процесът на реализирането на проекта ще бъдат открити 10 нови работни места.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 1 | януари - февруари 2018 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg