Facebook YouTube
Регистрация

Център за иновации ще бъде открит до средата на 2017 г. в бившата тютюнева фабрика в София

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 22.12.2016, Автор: Градът.бг
[1149 прочитания]

Снимка: Google Earth Engine

Споделено пространство от над 800 кв. м, предназначено за център за иновации, ще изгради на мястото на изоставените постройки на бившата тютюнева фабрика в София дигиталната агенция Athlon.
Строящият се инкубатор за иновации и споделени лаборатории се намира в района на Руски паметник, в карето от улици "20-ти април", "Лайош кошут" и бул. "Ген. Скобелев".
В една от съхранените сгради там се намира и българския офис на фирма Атлон.
Компанията планира да изгради пространство със споделени високотехнологични лаборатории, център за обучения и лекции, както и споделено работно пространство за различни интереси - роботиката, музиката и озвучаване, различните аудио-визуални решения, дизайн, фотография и дори медицина.

Част от новостроящото се пространство е предвидено за технически лаборатории, в които да се създават прототипи на продукти от софтуера и електрониката по-нискотехнологична продукция.
В лабораторния комплекс на центъра ще има следния отделения:
- Еlectronics lab
- Software Engineering lab
- Open Device lab/ Testing lab
- Sound Engineering lab.

Инкубаторът за иновации и креативност ще разполага още със зали за обучения, заседателни зали, свободни зони за отдих и почивка и атрактивна кафетерия на покрива на сградата. Общите части ще са със свободен достъп за всеки, който проявява интерес. Работилниците ще са с предварително записване.

Athlon е международна компания с офиси в Ню Йорк и Лондон. В САЩ дейностите са свързани с потребителски изживяване и софтуер, докато в Лондон фокусът на компанията е върху визуалния дизайн и анимация. Офисът в София се занимава с технологични решения и дигитални иновации.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg