Facebook YouTube
Регистрация

С 2,8 млн. лв. по ОПРР Община ще ремонтират гимназиите по горско стопанство и дървообработване и по икономика

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 18.12.2016, Автор: Градът.бг
[923 прочитания]

Снимка: -

Договорът за модернизация и обновяване на професионалните гимназии - по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов", и по икономика "Д-р Иван Богоров", който ще се реализира по ОП "Региони в растеж 2014-2020", бе подписан днес, съобщи Лилия Христова, дирекция "Образование и младежки дейности" към Община Варна. Общата стойност на безвъзмездното финансиране за двете училища е 2,8 млн. лв. В тях учат общо 1806 ученици, 63-ма от които са със специални потребности.Проектното предложение е насочено към подобряване на образователната инфраструктура. Целта е създаване на условия за развитие на съвременно и конкурентно професионално образование. Проектът предвижда строително-ремонтни работи, доставка на необходимото специфично за учебните заведения оборудване и обзавеждане. Ще бъдат въведени мерки за енергийна ефективност, ще бъдат извършени ремонти на дворните пространства и създаване на достъпна архитектурна среда. Община Варна е готова с инвестиционните проекти, включително с обследване за енергийна ефективност на сградите.
Двете професионални гимназии са в списъка с приоритетни обекти, защото осигуряват кадри, от които бизнесът в региона има необходимост.
Тези дни бяха одобрени 16,3 млн. лв. по ОП "Региони в растеж" за ремонтите на 7 училища и 3 детски градини във Варна.
Общо 127,7 млн. лв. е инвестиционният бюджет на община Варна по ОП "Региони в растеж 2014-2020", от които 85,6 млн. лв. са финансовите параметри на проектите от основния списък, а 42 млн. лв. – на резервните проекти.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg