Facebook YouTube
Регистрация

"Спиди Груп" придоби мажоритарен дял в база СОМАТ в Горубляне от "Виена Реал Естейт"

Значителна част от сделката на стойност 46 млн. лв. се финансира от "Уникредит Булбанк"

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 05.12.2016, Автор: Градът.бг
[724 прочитания]

Фотограф: Мария Съботинова

"Спиди Груп" АД и "Виена Реал Естейт" ЕАД подписаха окончателна сделка за придобиването на база СОМАТ в кв. "Горубляне", София. С това "Спиди Груп" влиза в бизнеса с недвижимите имоти като част от стратегията си за диверсифициране на инвестиционното си портфолио. "Виена Реал Естейт" оптимизира капиталовата си структура и запазва миноритарно участие.

Сделката е на стойност 46 млн. лв., значителна част се финансира от Уникредит Булбанк с дългосрочен заем. Имотите са придобити от новоучреденото дружество "София Сити Лоджистик Парк" ООД със 76% за "Спиди Груп" АД и 24% за "Виена Реал Естейт" ЕАД.

"София Сити Лоджистик Парк" ще е новото търговско име, под което ще оперира логистичната база. Към момента над 95% от нейните площи са заети от компании в сферата на логистика, спедиция, търговска и сервизна дейност, сред които "Мувио лоджистикс", "Балкан лоджистик сървисиз", "Спиди" АД, "Девин", "Балкан стар ритейл", "Ауто Франс", "Европарт", "Глобал рент" и др.

Плановете за развитие на парка са фокусирани върху максимално добри условия за бизнес на компаниите, за които близостта до центъра на столицата е от първостепенно значение.

"Спиди Груп" АД уточняват, че куриерска компания "Спиди" АД няма никакво отношение към сделката. "Спиди" АД е наемател в логистичната база от 2012 г. и има дългосрочен договор до 2028 г.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg