Facebook YouTube
Регистрация

Магическият замък в София - хотел и музей на едно място

В сградата е вградена старата къща на маг Мистер Сенко

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 31.03.2014, Автор: Елина Николчева
[2190 прочитания]
Сградата на Магичния замък е направена по подобие на Magic Castle в Холивуд<br />

Сградата на Магичния замък е направена по подобие на Magic Castle в Холивуд

Фотограф: Строителство Градът

В центъра на София, в непосредствена близост до хотел "Хемус", се намира първият у нас Магически замък - изграден по подобие на единствения "Магичен замък" в света - Magic Castle Hollywood. Очаква се сградата да бъде официално открита през май т.г.

Сградата е представлява комплекс от:
 - 20 хотелски стаи
 - Музей - кафе на партера
 - Фоайе - което е старият хол от къщата на Мистер Сенко (изцяло реставриран)
 - Худини клуб - музей със сцена за магични представления и малък театър.

Оригиналната къща на Мистер Сенко е била изградена 1954 г. - от същия архитект, който е проектирал Народната банка в София. Астор закупува къщата на Мистер Сенко в края на февруари 1989 г. 
Изграденият сега хотел е строен около къщата на Сенко (крило отпред и крило отзад, плюс 3 етажа отгоре). Тоест холът, двете спални и мазето от къщата на Сенко са запазени изцяло и вградени в новата постройка.
Постройката е изградена с армиран бетон, тухли, гипскартонови стени (интериор), изолация 8 см. Плановете предвиждат следващата година да бъдат монтирани слънчеви батерии - целият покрив представлява тераса, където могат да се инсталират такива батерии.

Интериорът
Интериорът е класически. Идеята за хотелските стаи е да се предоставят всички съвременни удобства на клиента, без това да натежи на интериора. Цвтовата гама е в меки неутрални цветове, мебелите са масивни - френски стил. След откриването стаите ще бъдат с имена на известни магове и част от декора ще е в този стил. Осветлението е предимно LED (насочено към стените), а останалата част са енергоспестяваши крушки (осветление).

Музеят
Сградата е почти готова, в момента се извършват довършителни работи към към клуб "Худини". Обзавеждане на музей, фоайе и клуб. За тази част от сградата фирмата инвеститор "Ред Касел" ЕООД получи кредит в размер от 300 000 лв. от Фонда за устойчиво развитие на София JESSICA.
Сумата ще бъде изразходвана за завършваща част от процеса на изграждане на Магическия замък, като акцентът е върху финансиране на дейностите, пряко свързани с насърчаване на развитието на културната инфраструктура. Предвиждат се: извършване на строително-ремонтни работи по новостроящите се обекти с включена музейна част, доставка на оборудване, закупуване на експонати на илюзионното изкуство, както и осигуряване в целия комплекс и на достъп за хора с увреждания.
Част от обзавеждането и обурудването на музейната част ще се донесе от САЩ - предоставено е от компания "Stage Tops USA" (това е компанията, която прави сцени на световно ниво за рок концерти, филми, телевизионни предавания, цереонията на Оскарите в Калифорния и за филмовия фестивал в Доха, Катар).

Обект: Магичен замък, София
Изпълнител - "Станилов" ЕООД
Проектант - "Балмер Инженеринг" ООД и "Формсинтез" ООД
Инвеститор - "Ред Касел" ЕООД (собственикът е самият маг Астор)
РЗП - 1287 кв.м (без дворно място)

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 5 | септември - октомври 2018
Корица на изданието

Елитна недвижимост

Индекс Имоти
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg