Facebook YouTube
Регистрация

Ръководство за закупуване на гаражни врати Новоферм

Ръководство за закупуване на гаражни врати има за цел да Ви помогне да намерите и закупите най-добрата гаражна врата за Вашия дом

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 09.11.2018, Автор: Novoferm
[533 прочитания]
 

 
Фотограф: Novoferm

Освен ако не сте велик майстор на гаражи, не опитвайте сами. Монтажът на гаражната врата изисква доста дърводелски инструменти и умения, а мощните пружини могат да бъдат опасни. Освен това, монтажът вероятно ще Ви отнеме малко повече от един ден, докато професионалните монтажници ще инсталират вратата Ви за около 8 часа.

Опции за гаражни врати
Novoferm предлага голям избор от опции и аксесоари за гаражни врати. Можете да поръчате остъкление, като декоративен елемент или за да добавите дневна светлина в иначе тъмния Ви гараж. Всички остъклени панели на Novoferm са изработени от устойчиво на атмосферни условия акрилно стъкло или удароустойчив поликарбонат и предлагат отлична светлинна пропускливост.

Пружини на гаражните врати
Маховите врати понякога използват пружини, които се разтягат и прибират отстрани на гаражната врата. Торсионните пружини са много по-добри за секционните гаражни врати. Торсионните пружини разпределят равномерно теглото на вратата и не могат да се счупят и да излетят ( възможно е да се счупят, но остават закрепени). Страничните пружини са по-евтини, но повечето дилъри предпочитат да инсталират по-безопасните и по-надеждни торсионни пружини.
Задвижвания за гаражни врати
Може би една от най-привлекателните опции за гаражните врати е автоматичното устройство за отваряне. Съвременните задвижвания на гаражни врати имат здрави двигатели с гаранция и няколко други функции:
• Модерно, енергоспестяващо LED осветление.
• Самоконтролираща се изключваща автоматика, която спира вратата ако Вашата кола или по-лошо - детето нарушава невидимия светлинен лъч.
• Миниатюрни предаватели, които се побират на връзката на ключодържателя ви.
• Устройството за дистанционно управление има автоматично криптиране на сигнала, за да се осигури максимална защита.
 
Фотограф: Novoferm

Коя е подходящата гаражна врата за Вас?
Важно е да помислите каква функция искате да изпълнява вратата и колко дълго ще я използвате. 
Например, помислете за това на какви атмосферни влияния ще е изложена и дали е необходимо да изолира гаража. Ще използвате ли гаража като допълнителна стая или работилница? Ако е така, ще искате гаража  да е топъл през зимата. Имате ли помещения над гаража? Закупуването на термоизолирана гаражна врата ще Ви помогне да запазите помещението над гаража топло. 

Следната информация ще ви запознае с основните видове гаражни врати:
Маховите гаражни врати са изпитана и надеждна класика, когато става въпрос за гаражни врати и са изключително популярни. Състоят се от едно поцинковано крило със странично закрепени повдигащи лостове, които могат да се управляват ръчно или автоматично. Тъй като принципът на работа на крилото на вратата е със "замах", трябва да се вземе предвид необходимото за това пространство пред гаража. Маховите гаражни врати  обикновено са по-евтини от секционните гаражни врати. Клиентите, които търсят икономична врата, могат да се възползват от изключителното съотношение цена-качество, което предлагат маховите врати, без да се налага да правят компромис с атрактивните модели на вратите или индивидуалните опции за дизайн.


Секционните гаражни врати са напълно удобни, предлагат максимална сигурност и позволяват възможно най-добро използване на пространството. Те се състоят от отделни елементи, т.нар. термо панели свързани с панти, които правят възможно вертикалното движение на вратата нагоре или надолу и удобното й плъзгане под тавана, без да се изнася със "замах" навън пред гаража и по този начин да заема допълнително място. Вие ще спечелите допълнително пространство пред гаража, където, например, можете да паркирате втора кола. Гаражите, разположени в близост до пътища или тротоари, няма да поставят пешеходците в риск и не спират трафика. Топлоизолираните секционни гаражни врати с електрическо задвижване винаги оставят използваема цялата височина на прохода, което ги прави идеални за по-високи автомобили, като SUV или микробуси. 
 
Фотограф: Novoferm

Външният вид на секционните гаражни врати с термо панели Ви дава всичко, което бихте искали: висококачествени материали и изработка, голямо разнообразие от допълнителни аксесоари, декори и бои, придават на всеки гараж индивидуален стил - в съответствие с архитектурата на дома Ви и личния Ви вкус.

За повече информация за гаражните врати, предлагани от Novoferm, както и за интериорни, индустриални врати и решения за логистиката, вижте ТУК

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 5 | септември - октомври 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg