Facebook YouTube
Регистрация

Иван Горанов, партньор, "Смарт Консултантс": HILL SIDE осигурява сигурност, спокойствие и близост до природата в градска среда

Четете в брой 5 на сп. ГРАДЪТ

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 09.11.2018, Автор: Градът.бг
[583 прочитания]

Фотограф: Smart Consultants

Автор: Smart Consultants

Г-н Горанов, бихте ли представили жилищния проект Hill Side?

- Жилищен комплекс HILL SIDE е проект, въхновен от желанието ни да гарантираме в градска среда усещането за сигурност, спокойствие и близост до природата и без това да е за сметка на добрата транспортна инфраструктура и бързия достъп до централната градска част. Ще разкрия и как се роди идеята за създаването му. Дългогодишният ни опит в изграждането на комплекси от затворен тип, както в морските ни курорти, така и в столицата ни провокира да отговорим на все по-взискателните клиенти и очакванията им да намерят спокойствие в града. Затова решихме да положим всички усилия и да превърнем комплекс HILL SIDE в едно уютно, съвременно и богато озеленено място за живеене. Първата ключова задача бе да изберем подходяща локация. Затова насочихме поглед към най-бързо развиващите се райони за строителство в София и по-специално към бул. "Симеоновско шосе" в частта му след ул. "Околовръстен път" в посока квартал "Симеоново". Там успяхме да открием възможно най-подходящия терен. Комплекс HILL SIDE е с разгъната застроена площ приблизително 14 000 кв.м, разпределена в шест жилищни сгради. Така осигуряваме 124 разнообразни по изложение, разпределение и квадратури апартамента, които могат да се превърнат в избрания дом за всеки един клиент.
Комплексът ще разполага с два външни басейна – за деца и за възрастни, ресторант, фитнес, богато озеленен вътрешен парк с декоративни водни елементи и места за отдих, детска площадка, съоръжения за спорт на открито, кардиоалея. Срокът за въвеждане в експлоатация на целия комплекс е декември 2019 г. С оглед на бързите темпове, с които работим от първа копка (1.11.2017 г.) до момента, смело може да заявим, че проектът ще бъде готов предсрочно. Към момента две от сградите (сгради Д и Е) вече са с подписан Акт образец 14 , други две сгради (сгради В и Г) са с изпълнен етаж 4, а сграда Б е на етап кота 0. Разказвайки всичко това, е добре да посочим кои сме ние – създателите на комплекс HILL SIDE. Вярвайки в бъдещето на затворените комплекси, ние от "Смарт Консултантс" се обединихме с доказаната в строителния бранш компания "АТ ИНЖЕНЕРИНГ 2000". В това партньорство "Смарт Консултантс" е гарантът за успешен маркетинг, управление и поддръжка на комплекса, а "АТ Инженеринг" застава с името си зад качеството на строителството.
Фотограф: Smart Consultants

Към какъв клиентски таргет е насочен продуктът?
- HILL SIDE е насочен към всички клиенти, които искат да живеят в спокойна, сигурна, но едновременно с това и близко до природата среда. Като комплекс от затворен тип проектът привлича вниманието на семейства, които желаят децата им да израснат в обстановка, в която могат да играят и комуникират със свои връстници, без постоянно да са пред погледа на родителите им. По отношение на ценовите диапазони – към момента апартаментите са с цени от 1200 евро с включен ДДС. За тази цена клиентите получават апартамент, завършен по БДС – шпакловка и замазка, входна врата, монтиран индивидуален газов котел и радиатори, изградена тръбна мрежа с възможност за климатизация с термопомпи, разположени на специално предвидени за това места.
 
Какви са разпределенията и какви са тенденциите?
- Комплексът предлага 124 апартамента с различна квадратура, изложение и разпределение. Стремежът ни бе да отговорим на желанията на всички клиенти и заради това изборът е между жилище с една спалня, с две, с три и с повече. Продажбите до момента показват, че най-търсени са по-големите апартаменти - с три или повече спални, тъй като HILL SIDE се оформя като семейно ориентиран комплекс. Причината за това се крие в удобствата, които ще предлага комплексът.
 
Как ще коментирате околната среда - достъпност, озеленяване, инфраструктура?
- Една от отличителните черти на комплекс HILL SIDE е решението да запазим вътрешните пространства единствено за отдих и почивка. Затова изградихме под целия терен подземен паркинг на едно ниво, а покривът му ще се превърне в богато озеленено парково пространство с подбрани декоративни водни елементи. Така успяваме, от една страна, да обезпечим проблема с паркирането, а от друга, да осигурим на живеещите в комплекса досег с природата, избягвайки от градската среда.
 
Пълния текст четете в брой 5 на сп. ГРАДЪТ
Етикети: жилища, проекти

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 5 | септември - октомври 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg