Facebook YouTube
Регистрация

Grafix, София - Анатоли Павлов, управител на "Рейнарс Алуминиум България": В "Графикс" използвахме прозорци от ново поколение

Четете в брой 5 на сп. ГРАДЪТ

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 07.11.2018, Автор: Градът.бг
[197 прочитания]

Фотограф: Мария Съботинова

Какви са приложените фасадни и профилни системи в проекта "Графикс"?
- За проекта за пръв път в България беше използвано новото поколение прозорци на "Рейнарс" – ML8 (Master Line 8). Други ползвани системи са CW50 - окачена фасада с константна конструктивна широчина 50 мм, даваща широки възможности и максимално пропускане на светлина в сградата – специфично решение на статическата схема за изпълнение на тежки стъклопакети в специфичен растер. Носещите профили се разполагат от вътрешната страна на помещението, което намалява до минимум влиянието на линейните деформации дължащи се на големи температурни разлики. Същата система е използвана и в красивия проект на "Софбилд" в София - А3, дело на арх. Светослав Станиславов, архитектурно студио СТАРХ.
Фотограф: Bernart Investments

Какви са техните параметри и иновативните им решения и характеристики?
- Реализирани са огромни прозорци Master Linе с размери 1.30 на 3 м със скрити панти и тегло 180 кг на крило. Цялата линия е разработена за още по-големи и тежки стъклопакети. MasterLine8 отразява текущата архитектурна тенденция към увеличаване на количеството навлизаща дневна светлина чрез все по-големи остъклявания. Иновативното решение стандартно издържа динамични тестове за водонепропускливост 900 Pa. Навлизането на оптимален поток на чист въздух е възможно чрез уникалното решение за вентилационни отвори. Тези вентилационни отвори имат ограничена ширина, за да осигурят притока на чист въздух, като същевременно осигуряват пълна безопасност. Решението осигурява отлична изолация (Uf стойност от 1.1 W/m²K). MasterLine 8 включва 3 различни нива на термоизолация, като предлага решения за високо изолирани, нискоенергийни и дори пасивни къщи - системата е гарантирана от сертификат Minergie - швейцарски eтикет за качество на нови и ремонтирани сгради с ниска консумация на енергия. Целите на Швейцарската национална програма SwissEnergy # Infrastructure and Environment изискват 20% от ново строителство и 5-10% от ремонтните проекти да бъдат сертифицирани от Minergie, докато сега са около 13% за новите сгради и 2% за ремонтираните. Нека си пожелаем в България да има повече такива инвеститори като "Бернард инвестмънтс", с далновидно мислене и визия за бъдещето, изпреварваща българската действителност.

Какви са предимствата за обитателите на сградата?
- Обитателите получават модерна офис сграда с отлична топлоизолация, шумоизолация и автоматизация по KNX протокол, благодарение на който технологиите имат свойството да се отличават с лесна инсталация и въвеждане в експлоатация. Осветеността също съответства на модерната максимално прозрачна архитектура и ползвателите могат да работят в комфорт, спокойствие и здравословна среда.

Пълния текст четете в брой 5 на сп. ГРАДЪТ

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 5 | септември - октомври 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg