Facebook YouTube
Регистрация

Grafix, София - Екип на "Джи Пи Груп": Локацията на обекта създаде специфични предизвикателства

Четете в брой 5 на сп. ГРАДЪТ

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 07.11.2018, Автор: Градът.бг
[269 прочитания]

Фотограф: Bernard Investment

Какви бяха строителните предизвикателства при реализацията на проекта "Графикс"?
- Предвид много представителното място на сградата – наложилия се като нов административен център източен район на София, на една от основните пътни артерии за града - бул. "Цариградско шосе", не само бяхме подготвени за всякакви възможни предизвикателства, а и от нас се очакваше да изпълним всичко на професионално ниво. Един от интересните моменти на строителство беше, че сградата е издигната по границите на имота, което създаде допълнителни трудности при реализацията на обекта. Бяха използвани шлицови стени. Инвеститорът имаше точни изисквания за влаганите материали и строителните решения, които също трябваше да вземем предвид.
Не на последно място,трябваше да се съобразим с жилищните сгради наоколо и да осигурим комфорта на живеещите и гостите на столицата по време на строителството, имайки предвид натоварения трафик в района.
 
Как ще коментирате бюджета, сроковете и взаимодействието с проектант и изпълнител?
- Изключително важно за успешната реализацията на един проект е доброто взаимодействие между различните участници в процеса, а именно инвеститор, проектанти и изпълнители. Радваме се, че от началото до края на строителния процес успяхме да запазим коректни и професионални взаимоотношения. Срещахме разбиране при конструктивните ни предложения и получавахме съдействие в случай на възникнала ситуация. Не сме срещали проблеми и със сроковете за извършване на междинните плащания. Изказваме благодарност и на проектантския, и на надзорния екип за оказаното съдействие при съвместната ни работа, както и за силната мотивация на всички колеги, свързани с работата по проекта.

Пълния текст четете в брой 5 на сп. ГРАДЪТ

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 5 | септември - октомври 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg