Facebook YouTube
Регистрация

ОИКОС-БГ и арх. Станислав Константинов с обща юбилейна изложба в Музея за история на София

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 12.10.2018, Автор: Градът.бг
[471 прочитания]

Фотограф: Оикос-БГ

На 9 октомври, с общо тържество и изложба в Музея за история на София, бяха отпразнувани два юбилея: Арх. Станислав Константинов - 50 проекта/години архитектура, и "Оикос БГ" - 20 години в България.
Фотограф: Оикос-БГ

Мястото на тържеството не е случайно: проектант на адаптацията на софийската Централна баня в Музей за история на София е арх. Константинов, а за своята 20-та годишнина "Оикос БГ" - лидер при декоративните бои и мазилки, дари материали и труд за реновиране на двете зали с най-значими експонати в музея - "Династичната връзка на българската монархия със Западна Европа" и "Софийската улица от края на ХІХ началото на ХХ век". За ремонта са използвани материали от най-новата серия екологични бои TIEPOLO, създадена от италианския архитект Джулио Капелини.
Фотограф: Оикос-БГ

Президентът на OIKOS Италия господин Клаудио Балестри уважи лично официалната церемония, за да поздрави многобройните архитекти, партньори и приятели, съпътствали през тези 20 години ОИКОС-БГ в усилената им работа на пазара.
Фотограф: Оикос-БГ


В обръщението си към гостите на събитието, господин Балестри изтъкна огромното развитие и промяна, настъпили в страната през последните години. Той обяви, че в България, както и в другите страни работещи с OIKOS, ще старира въвеждане на нови продукти и обновена търговска визия. Новите материали и ефекти ще обогатят пазара с нови възможности през идните месеци.
Фотограф: Оикос-БГ

По повод юбилея си арх. Станислав Константинов издаде и книга "50 проекта - 50 години архитектура". Подборът на 50 от общо 150 обекта е строго субективен и е резултат на авторско пристрастие, част от тях вече не съществуват поради преустройство, нови инвеститори или смяна на собствеността, но бележат определени творчески тенденции. Сред знаковите и обичани от арх. Константинов проекти са реконструкцията на Софийската централна минерална баня в Музей на София и Центъра "Конфуций".

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg