Facebook YouTube
Регистрация

Изложба на Левент Море в Галерия "Нюанс" - до 20 октомври

Арх. Волф Прикс от COOPHIMMELB(L)AU откри експозицията на своя дългогодишен приятел от младежките години във Виена

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 10.10.2018, Автор: Градът.бг
[715 прочитания]
Арх. Волф Прикс поздрави с впечатляващата експозиция своя приятел отпреди 40 години Левент Море <br />

Арх. Волф Прикс поздрави с впечатляващата експозиция своя приятел отпреди 40 години Левент Море

Фотограф: Градът.бг

Волф Прикс, считан за един от пионерите на деконструктивизма като течение в архитектурата, беше в София заедно със своя партньор в архитектурната практика Маркус Просниг за да открие изложбата Revitalisation на Левент Море в галерия "Нюанс" на 9 октомври от 18.30 часа. За нас е чест да покажем на всички творчеството на Левент, който отдавна не е излагал, както и експозицията да бъде открита от неговия дългогодишен приятел и световноизвестен архитект, изтъкна Лили Владимирова, художник и основател на галерията. Специален поздравителен адрес до Левент Море изпрати президентът на Република България Румен Радев.
Събитието уважиха главният архитект на столицата Здравко Здравков и водещи проектанти като арх. Илиан Илиев, вдясно е Маркус Просниг, партньор в CoopHimmelb(l)au

Фотограф: Градът.бг

Левент Море е роден през 1957 г. в Казанлък, следва в Академията за изящни изкуства в Истанбул и продължава обучението си в Hochschule fuer Angewandte Kunst – Виена в класа на проф. Адолф Фронер. Днес художникът живее и работи във Виена и София, основното му ателие се намира в Казанлъшката розова долина.
Фотограф: Nuance

Живописните му платна подготвени за изложбата, са от тази година, изпълнени по предварителен проект за пространството на галерия Нюанс. За изложбата е издаден каталогът Revitalisation с платна от 2018 г.
За всички гости на тържеството беше поздравът на Теодоси Спасов

Фотограф: Градът.бг

Международното признание студиото, на което Волф Прикс е съосновател - COOPHIMMELB(L)AU, получава с поканата на изложбата в Нюйоркския музей за модерно изкуство (МОМА) – "Деконструктивистка архитектура" през 1988 г. В своя творчески апогей арх. Волф Прикс, неговият партньор арх. Маркус Просниг и COOPHIMMELB(L)AU са награждавани с множество международни архитектурни награди.
Фотограф: Wolf Prix


Повече за изложбата и галерия "Нюанс"

Повече за COOPHIMMELB(L)AU

Фотограф: Градът.бг

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg