Facebook YouTube
Регистрация

ЕАСА България събира на Витоша над 200 студенти по архитектура от цял свят

На 10-дневна международна среща в планината ще се разискват темите за архитектурното образование и професия

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 09.10.2018, Автор: Градът.бг
[236 прочитания]

Фотограф: ЕАСА България

ЕАСА България, българският възел от мрежата на студенти по архитектура в Европа – ЕАСА, организира на Витоша международна среща под наслов Приемственост.  В дните от  12 до 21 октомври в местността Боерица, 200 млади архитекти от 50 държави ще живеят, работят и споделят опит заедно под формата на отговорен мултикултурен експеримент, с фокус студентски активизъм и архитектурно образование.

"INCM 2018 е атмосфера, а Витоша и връзката й със София са ключови фактори за нея - споделят организаторите от ЕАСА България. - Градът и планината са отделни, самостоятелни и дори контрастни единици, а не един цялостен организъм. Прекъснати връзки, различни визии, изоставени места и липса на отношение превръщат Витоша в призрачна планина. Отсъстващо присъствие в живота на София. Същевременно, планината остава едно от последните места където хората все още могат да създават отново себе си и дори да създават общности. Така разгледани, планината и нейните горски домове са сред последните съвременни социални институции. Въпрос на гледна точка."

Перспективата на над 200 студенти по архитектура от България и света, тяхното физическо присъствие и движение дават друга гледна точка, провокират и същевременно илюстрират потенциала на Витоша, София и връзката помежду им.

ЕАСА България, движена от студенти с желание да създават по-добра образователна среда, е инициатор на този експериментален проект, който изследва границите на образованието у нас и в Европа, работейки върху урбанистична, архитектурна и ландшафтна проблематика.

Важно е да се отбележи, че този проект e организиран от студенти за студенти. Ценността е в отношението и вниманието, с което студентите сами поставят и решават казуси, а обменът на знания и умения, както и възможностите за съвместна работа помежду им са фокусът. Благодарение на това, проектът се превръща в училище, в което активно поколение студенти по пространство трупа увереност във възможностите си да бъде критик и дизайнер на своето образование, намирайки първо в себе си глас, мотивация и воля.


Подробна информация за проект INCM Витоша 2018 и програмата на Срещата - facebook ; instagram

Добави коментар Коментари (1)

  • Преглед на профил #1 carebean весело, 10.10.2018 15:21
    На такива международни срещи определено се раждат страхотни идеи, а Витоша има нужда от такива, за да разгърне потенциала си! Супер инициатива!
    Неуместен коментар?

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg