Facebook YouTube
Регистрация

Два юбилея в Музея на София: арх. Станислав Константинов - 50 проекта/години архитектура, "Ойкос БГ" - 20 години в България

Вторник, 18.30 часа в бившата софийска Централна баня

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 08.10.2018, Автор: Градът.бг
[395 прочитания]
Мястото на тържеството не е случайно: проектант на реконструкцията на софийската Централна баня в Музей за история на София е арх. Константинов, а за своята 20-та годишнина &quot;Ойкос БГ4 са дарили материали и труд за реновиране на двете зали с най-значими експонати в музея - &quot;Династичната връзка на българската монархия със Западна Европа&quot; и &quot;Софийската улица от края на ХІХ началото на ХХ век&quot;<br />

Мястото на тържеството не е случайно: проектант на реконструкцията на софийската Централна баня в Музей за история на София е арх. Константинов, а за своята 20-та годишнина "Ойкос БГ4 са дарили материали и труд за реновиране на двете зали с най-значими експонати в музея - "Династичната връзка на българската монархия със Западна Европа" и "Софийската улица от края на ХІХ началото на ХХ век"

Фотограф: Градът.бг

Със специално тържество и изложба заедно отбелязват - 50 проекта и 50 години архитектура - арх. Станислав Константинов, и 20 години в България - лидерът при декоративните бои и мазилки "Ойкос". Това съобщиха юбилярят архитект и управителят на фирмата за България Александър Арсениевич.
Книгата "50 проекта - 50 години архитектура" излиза 50 години след завършване на Университета по архитектура, строителство и геодезия (тогава ВИСИ). Подборът на 50 от общо 150 обекта е строго субективен и е резултат на авторско пристрастие, част от тях вече не съществуват поради преустройство, нови инвеститори или смяна на собствеността, но бележат определени творчески тенденции. Сред знаковите и обичани от арх. Константинов проекти са реконструкцията на Софийската централна минерална баня в Музей на София и Центъра "Конфуций".
Фотограф: Градът.бг

Поканихме приятели и съмишленици на парти в Музея за история на София, в сградата на бившата софийска Централна баня, споделя Александър Арсениевич. Разсъждавахме известно време какво точно да направим по повод юбилея и накрая се оформи решението да го ознаменуваме като направим дарение на града, в който сме започнали фирмената си история. Затова избрахме да дарим безвъзмездно на Столична община материали и труд за реновиране на Музея за история на София. През септември приключихме реновирането на двете зали с най-значими експонати в музея. Сега вече залите "Династичната връзка на българската монархия със Западна Европа" и "Софийската улица от края на ХІХ началото на ХХ век" имат нов облик и оптимално цветово решение. Дарението беше реализирано съвместно с италианския ни партньор Oikos S.r.l., който през всичките тези години винаги е бил зад гърба ни и в хубави, и в по-сложни моменти.
Фотограф: Градът.бг

Повече информация очаквайте в брой 6 на сп. ГРАДЪТ до края на октомври.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg