Facebook YouTube
Регистрация

Община Свищов придоби бивш казармен терен от 320 дка

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 14.09.2018, Автор: Градът.бг
[582 прочитания]

Фотограф: Източник: Община Свищов

От 31 август 2018 г. с комисия на Министерство на отбраната, представители на областна администрация и с представители на община Свищов, теренът от 320 декара на старите войнишки казарми е официално предаден на община Свищов за стопанисване и управление. Придобиването на пустеещият от 20 години имот е ключов момент за развитието на Свищов, коментира кметът Генчо Генчев. Той подчерта, че за първи път във времето на демокрацията община Свищов придобива толкова мащабен терен за своите нужди.

"От тук нататък ни предстои изключително много работа по отношение развитието на зоната на бившите казарми. Някои изпитват притеснения, че те са дадени като държавна помощ по чл.54 от Закона за държавната собственост, но това не бива да ни притеснява, тъй като в ал.3 на чл.54 от Закона за държавната помощ се дава възможност за реализиране на инвеститорски интерес (съгласно с чл.22а от Закона за насърчаване на инвестициите) на инвеститор, получил сертификат за инвестиция от клас А, клас Б или за приоритетен инвестиционен проект. Предстоят ни много срещи и разговори, изработване на подробен устройствен план за развитието на терените, определянето на общодостъпните зони, които ще бъдат поне 20-30% от територията. Това касае най-вече бреговата ивица, защото за първи път след толкова много години си отваряме излаз към река Дунав.".

Кметът допълни, че темата за новопридобития терен е една много сериозна и обширна тема, която предстои да бъде широко обсъждана.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 5 | септември - октомври 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg