Facebook YouTube
Регистрация

Одело Фарба набира квалифициран персонал за строящия се завод за фарове на Мерцедес край Пловдив и за развоен център в София

От "Сиенит строителна група", изпълнител на завода, уточниха, че в момента извършват грубия строеж и вдигат конструкцията

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 11.09.2018, Автор: Градът.бг
[763 прочитания]

Фотограф: Одело Фарба

С високо заплащане, безплатна храна и транспорт, обучения в чужбина и израстване в кариерата, привличат от "одело Фарба България" различни специалисти и работници производство. Турската компания, която строи високотехнологичен завод за фарове на Мерцедес в зона Куклен, част от Тракия икономическа зона, стартира кампания за набиране на персонал. От "Сиенит строителна група", изпълнител на обекта, уточниха, че в момента извършват грубия строеж и вдигат конструкцията. "По предварителни разчети през януари 2019 г. трябва да внесем машините и производствената техника и да започнем нейното инсталирането в завода. Затова първо търсим електротехници и механици, които да изпратим на обучение в Турция", обясни за медиите Десислава Николова, мениджър "Човешки ресурси" на "одело Фарба България". Оборудването не е специфично за България и е необходимо специалистите да преминат обучение за неговото монтиране и настройване. Кандидатстващите за работа трябва да имат средно образование, висока грамотност и силно развито логическо мислене, уточни г-жа Николова.   

Фирмата започна да набира и процесни инженери, както квалифицирани работници за производството със средно образование и технически умения. Работата, която изисква прецизност, е подходяща и за жени, допълва Десислава Николова. Производството не е конвейерно, а е с поточни линии. Очакваният брой служители до края на 2019 е 140. През 2023 наетите лица ще стигнат 400.  

От "одело Фарба България" набират персонал и за складовото стопанство – мотокаристи и електрокаристи и всички специалисти, свързани с логистика. Компанията има намерение да направи логистичен хъб в България. "Тук ще се внасят продуктите от завода ни в Китай и ще ги дистрибутираме до клиентите в Европа", посочи г-жа Николова. Тя допълни, че ще са необходими и специалисти със средно образование за отдел "Качество" в завода.

Фаровете се променят много динамично. Затова турската компания създава развоен център в София. R&D звеното се нуждае до края на 2018 г. от 15 CAD дизайнери (конструктори) / машинни инженери. Това ще бъде третото развойно звено на фирмата след тези в Германия и Турция.

"Търсим не само персонал, но и фирми, които предлагат услуги като транспорт, храна, медицинско обслужване и др.", допълва HR мениджърът. Тя подчертава, че "одело Фарба" е компания, ориентирана към човека – всеки служител да работи в добър психоклимат, да е мотивиран, за да произведе качествен продукт. Турският холдинг идва с намерението да пренесе най-добрите световни практики в производството на светлини и сме горди от факта, че в нашите заводи процентът на доброволно напускащите в годишен размер клони към нула, което е показател за отличната работна среда и фирмена култура."

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 5 | септември - октомври 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg