Facebook YouTube
Регистрация

Цялостна система за улично и извънулично паркиране от Parking Telecom

Хардуер, софтуер, Cloud услуги и информация в реално време - решение за всеки тип паркинг

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 08.08.2018, Автор: ParkingTelecom
[1730 прочитания]
 

 
Фотограф: ParkingTelecom

Паркирането е комплексна услуга, която отдавна се е превърнала в неотменна част от ежедневието. С постоянно нарастващия поток от автомобили, проблемите, свързани с паркирането, са много повече от дребно неудобство. Хората все повече губят време в търсене на паркомясто, което допълнително затруднява движението и причинява замърсяване на околната среда. Един начин да се облекчи трафика в градската среда е ефективното оползотворяване на паркинг инфраструктурата.

Паркинг Телеком обединява всички участници в тази екосистема – паркиращи, инфраструктура и паркинг оператори, за да подобрим паркирането като елемент на градската мобилност, чрез Cloud-базирано решение за улично и извънулично паркиране, с което управлението е лесно, ефективността се подобрява и финансовите резултати са видими. То включва специализирани хардуерни компоненти, Cloud-базирана система за управление, глобална онлайн платформа за споделяне на паркоместа, както и мобилно приложение.

Улично паркиране – облекчен трафик, намаляване на вредните емисии
Решението ни помага за намирането на баланс между търсенето и предлагането в дадена територия, както и в заетостта на обособените зони за паркиране, при нулева инвестиция от страна на общината. Системата предоставя информация в реално време за наличните места и цените, както и възможност за резервации и онлайн плащания.

Възможността за динамично ценообразуване възстановява баланса между пикови и извънпикови часове, което води до по-ефективно оползотворяване на паркинг ресурсите и намаляване на задръстванията, както и повече приходи за общината, без допълнителна инвестиция в хардуер.  Специализираните хардуерни компоненти и софтуерът за управление автоматизират процеса по установяване на нарушенията и предоставят данни за анализ на събираемостта.

Извънулично паркиране – решение за всеки тип паркинг
За да помогнем на собствениците на паркинги и гаражи да оптимизират работата си при управлението им, Паркинг Телеком предоставя богато на функционалности технологично решение, което, в зависимост от изискванията, може да се приложи за паркинг съоръжения с бариери на входа и изхода, с бариера само на входа или само на изхода или в паркинг, изцяло без бариери.
Освен ковенционалния метод за управление на входно-изходните точки, т.е., с билети, Паркинг Телеком предоставя изцяло безбилетно решение, което е в пъти по-икономично от терминалите с билети и води до значително увеличаване на потока от превозни средства и бързодействието на паркинга.

С помощта на хардуерните ни модули и софтуера за управление идентификацията на посетителите може да се осъществява чрез мобилното приложение на Паркинг Телеком (посредством QR или Bluetooth), камери за автоматично разпознаване на регистрационните номера (ALPR), безконтактни карти (RFID), DSRC. По този начин се премахва необходимостта от закупуване на билети и други консумативи, както и от служители, които да ги поддържат, което, от своя страна, намалява оперативните разходи.

Системата предоставя най-различни методи за идентификация на посетители и абонати, множество платежни канали, голям набор от възможности за тарифиране и достъп до аналитични данни, от всяка точка на света, за да се следи заетостта и приходите. 

Пълния текст четете в брой 4 на сп. ГРАДЪТ

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg