Facebook YouTube
Регистрация

InterContinental - новият адрес на съвременния лукс в сърцето на София

В бр. 4 на Списание ГРАДЪТ

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 08.08.2018, Автор: Градът.бг
[9244 прочитания]

Фотограф: InterContinental

InterContinental Sofia дефинира нов стандарт в категорията луксозни градски хотели, като предлага на своите гости изключителен комфорт, модерен дизайн и персонално обслужване на международно ниво. Разположен e в сърцето на столицата, в непосредствената близост до правителствени сгради и културни забележителности. Хотелът е предпочитан от бизнес гости и туристи от цял свят, които очакват да намерят в него сигурност и домашен уют и в същото време да усетят автентичния дух на местната култура. Именно това залага в основата на концепцията си операторът Intercontinental Hotel Group, който заема лидерска позиция в бранша и отвори хотел в най-високия си сегмент за пръв път в България.

РЕНОВАЦИЯТА
Предизвикателствата пред проектния екип са големи, защото когато се планира хотел, трябва да се мисли за него като за град в града, като място на което се откриват нови перспективи, животът никога не спира и всеки може да изживее своя вдъхновяващ момент по специален начин.
За да отговори на последните тенденции в бранша и на високите стандарти на оператора, сградата е изцяло реновирана. Изградено е ново крило в контекста на съществуващата сграда, в което на последния етаж се помещава президентски апартамент.

Обществените пространства са просторни и взаимно свързани, с удобни места за срещи и събития, както и за уединение и работа. С влизането в сградата ще бъдете впечатлени от скулптурна инсталация от осветителни тела, която се разгръща в двойния обем на фоайето и носи своето скрито послание в пространството. В края на светлинната пътека е разположена красива и внушителна камина, а около нея се намира елегантен кът с мека мебел, което създава по-скоро приятното усещане за уютен дом, отколкото за хотелско лоби.
На партерния етаж е разположена рецепция, сегментирана така, че да дава възможност за обслужване на повече гости. В близост до нея се намира клуб InterContinental, където бизнес гостите могат да се насладят на ВИП услуги в приятна и спокойна обстановка. В него те могат да открият уютна библиотека с книги на различни теми, в която хармонично се вписват шикозни аксесоари. На това ниво е разположен и концептуалният бар Floret, очарователно място за срещи, чието име е вдъхновено от елементите в скулптурната инсталация.
На мецанин е поместен центърът за мероприятия, състоящ се от 4 конферентни зали и бална зала. Комбинация от светли просторни помещения, удобства и модерни технологии може да посрещне нуждите на различни събития. 
На същия етаж е разположен ресторант Studio, до който се стига през артистично пространство, преливащо в обема на фоайето.
В концепцията при избор на изкуство в общите части на хотела се залага на български автори. Подбраните картини и скулптури в колекцията пренасят гостите в духа на българското съвременно изкуство. Целта е творбите да се впишат безупречно в средата и да я допълнят по един очарователен начин.

НАЙ-ВИСОКИ СВЕТОВНИ СТАНДАРТИ
InterContinental Sofia разполага с общо 194 просторни стаи и апартаменти, отговарящи на най-високите световни стандарти. Ново крило на хотела осигури допълнително 54 стаи и президентски апартамент. Размерите на помещенията са строго съобразени с изискванията на оператора и с националната стандартизация за 5-звездни хотели. Модерният им интериор е изграден върху усещането за лукс и домашен уют, където върху спокойни земни тонове деликатно са интегрирани мотиви от националната култура. Завладяващите гледки към храм-паметника "Александър Невски", Народното събрание и паметника на Цар Освободител ще накарат гостите още по-силно да почувстват духа и атмосферата на историческия център на София, а новото крило на хотела открива живописен изглед към Витоша. Репродукции на  забележителните сгради на столицата са заложени в основата на концепцията за изкуство в стаите, по която работят международни консултанти на бранда.

Пълният текст четете в бр. 4

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg