Facebook YouTube
Регистрация

Сухо строителство: Неограничени възможности за дизайн

Четете в брой 4 на сп. ГРАДЪТ

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 07.08.2018, Автор: Градът.бг
[1286 прочитания]

Фотограф: Техногипс Про

Предизвикателството пред всички хотелиери е не само да увеличават броя на хотелите си и да разрастват бизнеса си, но и да създават изключителни сгради, които са проектирани с цел да отговорят и надминат световните стандарти, особено в области като акустика, пожарна безопасност и дълготрайност, като в същото време изграждането им е по-бързо и по-ефективно, в рамките на строг бюджет. Всяка такава сграда трябва да притежава уникален дизайн, който да е съобразен с вкусовете и нуждите и на най-взискателните клиенти.
Освен да създават безопасно място, където гостите могат да се отпуснат и да се насладят на дълъг и спокоен сън, съвременните хотелски интериори трябва да отговарят на актуалните тенденции в интериора, да осигуряват чист и свеж въздух, който да защитава здравето на гостите и персонала, и да свеждат до минимум разрушителните дейности по поддръжка.
Изграждането на преградни стени, окачени тавани и декоративни елементи по методите на сухото строителство скъсява неимоверно сроковете за изпълнение, както и дава неограничена свобода при дизайна на помещения в сравнение с конвенционалните зидарии и мазилки. Леката конструкция от метални профили в комбинация с монтираните гипсокартонени плоскости създават идеално гладка повърхност, готова за декорация само няколко часа след монтажа. Леките преградни стени и окачени тавани позволяват всички инсталации да бъдат деликатно скрити. Заменяйки старите, традиционни зидарски методи с изключителна ефективност, сухото строителство осигурява най–високи показатели в ключови области като противопожарна защита, топло- и звукоизолация.
Автор: Техногипс Про

Част от предимствата на системните решения за сухо строителство Техногипс Про са:
 
ОТЛИЧНА ЗВУКОИЗОЛАЦИЯ И АКУСТИЧЕН КОМФОРТ В ПОМЕЩЕНИЯТА
Хотелите по своята същност са шумни среди, изпълнени с гости, които постоянно разговарят, движат се между различните помещения или се наслаждават на срещите в конферентните зали и ресторантите.
Гостите винаги търсят тихо убежище, където могат да се отпуснат и да се насладят на добър нощен сън. Ето защо ефективната звукоизолация е задължителна. Изграждането на ефективна звукоизолация в помещенията след построяването на хотела е скъпа и трудоемка задача. Поради тази причина правилната спецификация по време на проектирането на сградата е от съществено значение.
Специално проектираните системни решения Техногипс Про за звукоизолация гарантират на гостите, че няма да бъдат обезпокоявани от шумни коридори, бани или паразитни звуци от други стаи и апартаменти, като свеждат до минимум количеството предаван шум, преминаващ през разделящата стена. Гипсокартонените плоскости в комбинация с подходяща изолация имат абсорбиращи шума свойства, които помагат за оптимизиране на разбираемостта на говора и намаляване на натрупването на шум в обществените пространства.
 
ЕФЕКТИВНА ЗАЩИТА ОТ ПОЖАР
Пожарната безопасност е единот най-големите проблеми пред проектанти и дизайнери на хотели, който трябва не само да осигурят безопасна среда за гостите и персонала, но и да защитят сградата и да осигурят непрекъснатост на работния процес.
Пасивната противопожарна защита на вътрешните прегради е от решаващо значение за концепцията за пожарна безопасност на сградата. Системните решения за огнезащита Техногипс Про преминават през строги лабораторни тестове в независима лаборатория, за да се гарантира сигурността им. Всички отделни компоненти (метална конструкция, гипсокартонени плоскости, негорима изолация и фиксиращи елементи) са проектирани и тествани да работят заедно и да осигурят определеното ниво на огнеустойчивост.
 
ЕСТЕТИКА И ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ДИЗАЙН
Дизайнът и външният вид са от решаващо значение за създаването на висококачествена интериорна среда за хотела. Чистите линии, атрактивните извивки и откритите пространства създават по-спокойна атмосфера за гостите, а зашеметяващите възможности за обли стени и тавани спомагат за визуалното разчупване на големите размери на стените, като същевременно с това контролират нивата на звука за по-спокойна и привлекателна вътрешна среда.
Гипсокартонът е изключително лесен за обработка, рязане и инсталиране. Това дава възможност за постигане на разнообразни форми и дизайни, изпипани и до най-малкия детайл, без да се жертват функционалните характеристики на продукта свързани с акустика, пожарозащита, влагоустойчивост и др. Благодарение на разнообразните приложения на гипсокартона и на характеристики му като строителен материал, в последните години сме свидетели на все по-впечатляващи от гледна точка на дизайн сгради. Постига се пълна свобода и неограничени възможности за дизайн.
 
С МИСЪЛ ЗА ОКОЛНАТА СРЕДА
Устойчивостта става все по-важен въпрос в строителството на сгради. Гипсът, който е в основата на системните решения за преградни стени и тавани е естествено устойчив материал, който може да бъде рециклиран и използван повторно безкраен брой пъти. Следователно сухото строителство предлага много предимства пред по-традиционните материали като тухли, пясък и цимент.
Системните решения на Техногипс Про са по–леки от еквивалентните по изолационни показатели зидарии. Съответно това намалява броят на курсовете с камиони необходими за да бъдат доставени материалите до строежа. Намалява броят кранове и други елеватори на строителната площадка. По този начин значително се намаляват вредните емисии, отделяни от превозваните средства. Допълнително, системите за сухо строителство спомагат за цялостното олекотяване на сградата, което може да води до спестяване на разходи от дълбочината на основата на сградата и да редуцира количеството използван бетон и стомана.
В много случай може да се постигне оптимизация на дебелината на стените, което освобождава повече пространство за обитаване. Сертифицираните системи на Техногипс Про с гипсокартон и изолационни материали дават възможност с по-тънка стена да се постигнат оптимални акустични и изолационни характеристики, като по този начин се увеличава обитаемата площ на помещенията и се подобряват условията за живот.
Системите за сухо строителство на Техногипс Про, със своя екологичен състав, и рециклируемост са ефективно решение за редуциране на вредните емисии свързани с изграждането на всякакъв тип сгради. Такива решения са неизменна част от реализацията на всяка една модерна "зелена" сграда.

Пълния текст четете в брой 4 на сп. ГРАДЪТ

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg