Facebook YouTube
Регистрация

Системите PERI - бързи, иновативни и универсални кофражни системи

Четете в новия брой 3 на сп. ГРАДЪТ

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 12.07.2018, Автор: Градът.бг
[1199 прочитания]

Фотограф: Peri

През 2017 г. започна строителството на "Варна сити парк ЮГ". Общата РЗП на обекта е 91 000 кв.м, разпределена в четири еднакви сгради с общ подземен паркинг. Интересното при този проект е, че за пръв път в България собствен сондаж захранва жилищен комплекс с питейна и гореща минерална вода. Част от изискванията на инвеститора бяха
бързина при кофриране и декофриране, малък обем на елементите и намаляване броя на необходимите работници
на строителната площадка, затова изпълнителят се обърна към "ПЕРИ България".
За изпълнението на стоманобетоновите стени и колони беше използван системен рамков кофраж LIWA 300. С два комплекта по 375 кв.м се постигна обръщаемост от над 100 цикъла за целия обект. Малко на брой части и отделни елементи, съчетани с малко собствено тегло на кофража, спомогнаха за постигане на търсения резултат. С една и съща система бяха изпълнени сутеренни стени с височина 4.50 - 6.0 м, колони и стоманобетонни стени с височина 6.0 м, стени с височина до 3.0 м, както и бордове с височина до 1.50 м.
Фотограф: Peri

За изпълнението на плочите като оптимална система беше подбрана SKYDECK – системата на PERI с падащи глави. Българският пазар вече открива предимствата й благодарение на обекти като този. Постигната беше четирикратна обръщаемост на SKYDECK в рамките на месец. Системата позволява ранно декофриране - още на втория ден след бетониране, което спестява време, работна ръка и материали.

Пълния текст на статията четете в брой 3 на сп. ГРАДЪТ

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 3 | май - юни 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg