Facebook YouTube
Регистрация

Изложба "Епископската Базилика и римското мозаечно наследство на Филипопол" ще бъде част от "Академия ГРАДЪТ" 2018 - ФИНАЛЪТ

Две гостуващи изложби на Фондация "Америка за България": " Училища на Бъдещето" и " Епископската Базилика и римското мозаечно наследство на Филипопол" ще са част от "Академия ГРАДЪТ" 2018 - ФИНАЛЪТ

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 11.07.2018, Автор: Георги Вянев
[778 прочитания]
 

 
Фотограф: ФАБ

Тази година "Академия ГРАДЪТ" ще представи две гостуващи изложби на Фондация  "Америка за България": " Училища на Бъдещето", която показва как трансформацията в мисленето и практиките ни води до нуждата да трансформираме и образователната среда и " Епископската Базилика и римското мозаечно наследство на Филипопол", с която България кандидатства за вписване в листата на ЮНЕСКО за световното културно наследство.
 
Фотограф: ФАБ

По думите на министъра на културата Боил Банов от пролетта на тази година, Епископската базилика в Пловдив, със запазените в нея мозайки, е уникален паметник, с който България трябва да се гордее. Включването ѝ в индикативната листа на ЮНЕСКО е още един щрих към приноса на страната ни и конкретно на Пловдив, един от най-старите градове на континента, в опазването на културното наследство. Базиликата е сред най-впечатляващите паметниците по българските земи от Римската епоха. По тази причина министерството убедено подкрепи инициативата на Община Пловдив и Фондация "Америка за България" за включването ѝ в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

"Академия ГРАДЪТ" 2018 - Финалът ще включва още изложба на над 120 проекта на студенти, млади инженери и архитекти, журиране на живо, гостуващи изложби и награждаване. Всичко това, както и журиране на живо и нетуъркинг между участниците в конкурса с бизнеса ще формират програмата на 12 юли – Sofia Event Center. 
 
Фотограф: gradat.bg

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 5 | септември - октомври 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg