Facebook YouTube
Регистрация

Нов поглед върху управлението на ОВК системите в големи жилищни комплекси

Четете в новия брой 3 на сп. ГРАДЪТ

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 08.07.2018, Автор: Градът.бг
[881 прочитания]

Фотограф: Hoval

С разрастването броя на големите жилищни комплекси, бизнес и  индустриални паркове расте и нуждата от навременна и качествена система за управлението и поддържането им - както на самите сгради, така и на инсталираните в тях системи и съоръжения. Това важи и за отоплителните и климатичните системи. Изключително важен е не само гарантираният комфорт на обитателите, но и оптимизирането на разходите на тези системи, бърз и лесен отчет на месечните сметки и навременното им сервизиране и гаранционно обслужване.
Професионалното управление на сградите изисква и професионална система за контрол на отоплителните, климатичните и вентилационните инсталации. Това, което отдавна чакаха фасилити компаниите, вече е тук – пълна визуализация на ОВК системи с възможност за следене на разходи, генериране на отчети, контрол за оптимизация и сервиз. 
Фотограф: Hoval

Трябва само да влезете с един клик и получавате достъп до всички Hoval системи на всички клиенти
Интелигентната контролна система TopTronic® SuperVisor от Hoval  е привлекателно решение за всички, които трябва да управляват много голям брой ОВК системи."Ние помагаме на мениджърите на сгради да направят голяма стъпка, която значително ще опрости техните дейности за управление на системите", казва Питър Шатте, който оглавява отдела за контролните системи към продуктите в Hoval. "Трябва само да влезете с един клик и получавате достъп до всички Hoval системи на всички клиенти", добавя той.
Котли, термопомпи, солари, комфортна вентилация и климатични апарати са част от съоръженията на Hoval, чрез които се изграждат цялостни системни решения за различни видове сгради – от малки апартаменти и къщи до големи жилищни комплекси, бизнес паркове, индустриални сгради. Всяко съоръжение е снабдено с интелигентната контролна система TopTronic® Е. Тя се свързва лесно с интернет и така всеки клиент има достъп до собствената си система, където може да я наблюдава, контролира и настройва.  Но когато става дума за голям брой клиенти, които се управляват от една фасилити компания, ползването на отделен достъп до всеки клиент или система е труден процес. Ето защо за тях най-голямо улеснение е надграждането на системата за контрол  TopTronic® чрез SuperVisor. Той обединява и визуализира всички отделни ОВК системи от Hoval системата на екрана на вашия компютър. С един поглед и един достъп може да достъпите до всеки клиент, да получите известие, когато има нужда от настройка, сервиз или регулярно посещение. Освен това тя спомага за намаляване на потреблението на енергия и повишаване на ефективността на всяка отделна система, което значително може да съкрати периода за изплащане.
Питър Шатте също така подчертава възможността за включване на по-стари контролни системи на Hoval, както и системи на други производители да бъдат включвани в тази обща система. Например могат да бъдат включвани сертифицирани измервателни уреди катотопломери, газомери и водомери, като на базата на получената от тях информация може да се формира месечно разпределение на сметки по клиенти. Надграждането на системата е индивидуално според конкретния обект и клиенти и може да бъде персонализирана и програмирана, така че да отговори на нуждите на управляващата компания.

Пълният текст на статията - в брой 3 на сп. ГРАДЪТ

 
Етикети: Hoval, ОВК, Ховал

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 5 | септември - октомври 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg