Facebook YouTube
Регистрация

G Tower, "Овча купел", София: "Достигни върха!"

Четете в новия брой 3 на сп. ГРАДЪТ

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 08.07.2018, Автор: Градът.бг
[1577 прочитания]

Фотограф: GBS

Проект - G Tower
Локация - ул. "Монтевидео", София
РЗП - 8746 кв. м
Инвеститор - "Главболгарстрой Холдинг" АД
Проект - "АиА Архитекти"
Изпълнител - "Главболгарстрой" АД
Срок на завършване - октомври 2018 г.
Мястото, където съвременният градски човек живее, е един от най-важните фактори, които определят качеството му на живот. Съвременното градско жилище се дефинира от няколко ключови критерия, които се определят в различна степен със средствата на архитектурата. Функционалността на едно жилище, уютът, който създава на своите обитатели, и необходимото свободно пространство са изцяло зависими от архитектурата.
Достъпността и престижът се определят до голяма степен от локацията, но архитектурата може да предефинира тяхната роля и да създаде нови качества на локацията. Със средствата на съвременната архитектура активно се търсят решения на чувствителни теми като сигурността на обитателите и формирането на локални общности.
Kомбинираме всички тези ключови качества в проект, който да отговаря на престижа и репутацията ни като инвеститор и строител - "Главболгарстрой Холдинг" АД.
Автор: GBS

Локация: Улица "Монтевидео" - "виждам нашир и надлъж всичко, което може да се види"
"Монтевидео" е улица в столичния квартал "Овча купел". Кръстена е на уругвайската столица, а името в буквален превод означава "виждам нашир и надлъж всичко, което може да се види". И в този си смисъл няма по-подходящо име за точно тази софийска улица. По нея наистина може да се види всичко. Гъделичкащо удивление от учебни заведения, нови кооперации, натоварен трафик и множество малки и големи магазини и ресторанти за бързо хранене. Тук са Нов български университет, няколко средни училища, Висшето строително училище "Любен Каравелов" и Франкофонският институт. На улицата се простира и монашеската обител на сестрите евхаристинки - женски католически манастирски комплекс. "Санта Миерда!" ("Леле, мале!"), както биха казали урусите."
Този цитат показва пъстротата в образа на локацията - една жива софийска улица, която има голям потенциал за развитие в бъдещето. Имотът е разположен в непосредствена близост до Нов български университет - силен притегателен фактор за студенти и млади семейства. Близостта до Софийския околовръстен път предоставя много добър комуникационен достъп. Липсата на други подобни комплекси в съседство дава предимството на проекта да маркира и да предефинира характеристиките на локацията.

Четете пълния текст в брой 3 на сп. ГРАДЪТ

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 5 | септември - октомври 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg