Facebook YouTube
Регистрация

ABB free@home - с поглед в бъдещето на домашната автоматизация

В брой 3 на сп. ГРАДЪТ

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 06.07.2018, Автор: Градът.бг
[1439 прочитания]

Фотограф: ABB

Продуктите на АББ за сградни инсталации са универсални в тяхното приложение и отговарят на най-високите изисквания, оптимизирайки ефективността и подобрявайки сигурността и комфорта в съвременните жилищни сгради. Производствената гама на АББ може да посрещне всички нужди в съвременните жилищни сгради, свързани с доставката и преноса на електрическа енергия – от осигуряване на надеждноел. захранване до създаване и управление на комфортна среда за живеене, при това в съответствие с най-високите стандарти за безопасност. Продуктовото портфолио включва всичко необходимо по част средно и ниско напрежение, започвайки със силови трансформатори и разпределителни табла, минавайки през защитна и комутационна апаратура и завършвайки с електроинсталационни материали (ключове, контакти, комуникационни розетки).
Изключително актуални днес са системата за сградна автоматизация ABB i-bus KNX и системата за домашна автоматизация ABB free@home. Последната е насочена изключително към жилищни приложения. С нейна помощ всяко жилище лесно, безпроблемно и с минимални усилия може да бъде трансформирано в интелигентен дом. ABB free@homeпозволява гъвкаво и комплексно управление на всички инсталации в едно жилище, в т.ч. осветление, отопление, вентилация и климатизация, щори и слънцезащита, управление на ел. уредите и консуматорите. Възможна е и интеграция със системата за контрол на достъпа ABB Welcome, системата за съхранение на енергия ABB React, охранителни и пожароизвестителни системи, системи за озвучаване и др.. Освен локален ABB free@home предлага и отдалечен контрол през мобилни устройства или интернет, както и намиращия все повече почитатели гласов контрол.
Огромно предимство на ABB free@home е изключително лесната спецификация, конфигурация и пускане в експлоатация. Използва се безплатен уеб базиран софтуер, а приложенията за мобилни устройства са налични както за iOS, така и за Android.

Пълния текст на статията - в брой 3 на сп. ГРАДЪТ

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 5 | септември - октомври 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg