Facebook YouTube
Регистрация

По проектите ще ги познаете

Zoom Studio

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 04.07.2018, Автор: Градът.бг
[2057 прочитания]

Фотограф: Градът.бг

Това е едно от малкото представяния, което ще намерите в медииното пространство за ZOOM студио. Както сами се определеят - "капсуловано студио", те не обичат да се шуми около тях, но проектите им ги правят разпознаваеми. Стилът е прост, линиите прави, детайлите проследени. Без излишен маниер, без украшателство, функция, отразена в прости елементи , облечени най-често в бетон, дърво, стъкло, метал. Във време на криза - финансова и идейна, тe направиха няколко емблематични проекта, които ги превърнаха в част от "новата вълна" архитекти.
Към днешна дата студиото събира  проектанти, споделящи общи възглед и естетика за архитектурата и дизайна, които полагат усилие да правят качествена архитектура с отношение към детайла. Oриентирани са предимно към малки и стойностни проекти с качествената визия.
ZOOM Studiо проектира хотели, апартаментни сгради, еднофамилни къщи, индустриални сгради и центрове, интериори, обществени пространства, елементи на градската среда и продуктовия дизайн в България, Румъния, Гърция и Австрия. Бихте могли да проследите техните проекти и реализации на профила им в Instagram: @zoomstudio_.
Те избраха да ни покажат могообразни като типология и мащаб сгради, които се намират в различна фаза на изпълнение.

Многофамилна жилищна сграда
РЗП: 1240 кв.м
Конкурсна разработка
Този проект е един от любимите ни за последните години. Бяхме поканени да участваме в конкурс заедно сняколко от водещите студиа на София. Целта бе да се проектира най-добрата визия за жилищна сграда с централна локация. Предизвикателството на този проект беше максимална РЗП, функционални разпределения на апартаментитеи запомняща се визия. Надяваме се един ден да преминаваме покрай тази сграда.
Автор: Zoom Studio

Многофамилна жилищна сграда
РЗП: 30 000 кв.м
Идеен проект
S&P RESIDENCEе проект за многофамилна жилищна сграда и парк от затворен тип в София, кв. "Младост 3". Границата между град и парк обикновено е вертикална, обусловена от улица,алея, ограда илидруг елемент на градската среда. При S&P RESIDENCEтази граница е хоризонтална, като разделя имота по височина на две зони:  обществено обслужванеи парк. С този подход площта на имота се използва максимално за озеленяване, без да се губят необходимите помещения за функционирането й. Стремежът на екипаот инвеститор и проектанти е изграждането на среда от затворен тип, която осигурява максимален комфорт за обитаване, скачествени жилища, в паркова среда с добра комуникация, многосвободно пространство и отлична панорама.
Автор: Zoom Studio


Пълният текст - в новия брой 3 на сп. ГРАДЪТ

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 5 | септември - октомври 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg