Facebook YouTube
Регистрация

Европейска фасилити мениджмънт конференция, EFMC 2018

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 11.06.2018, Автор: Градът.бг
[733 прочитания]
Иван Велков, Председател на УС на Българската фасилити мениджмънт  асоциация (БГФМА) и зам.-председател на Столичния общински съвет,  приветства близо 300 представители на фасилити мениджмънт компании,  собственици на сгради и обслужващи компании от 40 държави

Иван Велков, Председател на УС на Българската фасилити мениджмънт асоциация (БГФМА) и зам.-председател на Столичния общински съвет, приветства близо 300 представители на фасилити мениджмънт компании, собственици на сгради и обслужващи компании от 40 държави
Фотограф: BGFMA

Българската фасилити мениджмънт асоциация бе домакин на проведената в Sofia Event Center Европейска фасилити мениджмънт конференция (EFMC 2018). София е за първи път домакин на най-важното събитие в европейския фасилити мениджмънт.

Иван Велков, Председател на УС на Българската фасилити мениджмънт асоциация (БГФМА) и зам.-председател на Столичния общински съвет, приветства близо 300 представители на фасилити мениджмънт компании, собственици на сгради и обслужващи компании от 40 държави. БГФМА е член на EuroFM, където вицепрезидент е друг представител на българския ФМ бизнес – Горан Миланов.

С официално приветствие към гостите се обърна и Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции. Той представи предимствата на България като инвестиционна дестинация, особено в светлината на съвременните предизвикателства пред фасилити мениджмънт бизнеса.

От името на Столична община, приветствие отправи зам.-кметът Дончо Барбалов. Той поздрави EuroFM за избора на София да е домакин на EFMC 2018, като това е признание за развитието на фасилити мениджмънта в България. По неговите думи, това е нов бизнес в България, който има огромен потенциал. Същевременно, София се развива с висок темп и голяма част от чуждестранните и националните инвестиции в България се осъществяват именно в столицата.

Президентът на УС на EuroFM Пекка Матвейефф, приветства участниците в събитието от името на борда на организацията. Това е 26-та поред конференция в 30-годишната история на европейската асоциация. По този повод, г-н Матвейев поздрави БГФМА за нейната 10-годишнина. Той отбеляза, че ФМ бизнесът става все по-глобален и съобщи, че EuroFM вече има 20 "посланици" на 4 континента. "Все още ни питат какво точно е фасилити мениджмънт и затова трябва нашият бизнес да комуникира повече не само помежду си, но и с останалите компании и институции", заключи Матвейев.

В продължение на 3 дни представители на ФМ общността от всички континенти имаха възможност да придобият опит и знания от презентациите на видни в областта експерти, както и да обменят мисли и идеи помежду си.

 

 

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg