Facebook YouTube
Регистрация

Нов офис проект за 30 млн. евро в жк "Хладилника"

Park Lane Developments, част от AG Capital, планира да завърши комплекса с 24 хил. кв. м до 2020 г.

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 07.06.2018, Автор: Борис Бъчваров
[1533 прочитания]
 

 
Фотограф: gradat.bg

Park Lane Developments, най-новата компания в структурата на AG Capital, планира изграждането на атрактивен офис проект в близост до Парадайз Център и метростанция Витоша. Проектът е с размер 24 000 кв.м площ и ще предложи на пазара висококачествени офис площи Клас А с впечатляваща гледка към планината Витоша. Етажните разпределения в бъдещата офис сграда ще се реализират върху голяма плоча на площ от около 3 000 кв.м. Очаква се бизнес комплексът да бъде завършен в края на 2020г.

Новата сграда ще се разположи в район, бързо утвърждаващ се като атрактивен за живеене, работа, пазаруване и забавления. В близост до имота се намират два градски парка, частни болници, хотел, частно училище и детска градина, спортен комплекс, а метростанция Витоша е само на 400 м разстояние. Даденостите на района съвпадат с  водещите критерии на компаниите-наематели в избора на офис локация -  в максимална степен фокусирани върху удобството и комфорта на техните служители.

Инвеститорът предвижда да вложи в проекта 30 млн. евро. Теренът е с приблизителен размер 7 000 кв.м. Върху него ще бъде построена качествена офис сграда с площ около 24 000 кв.м и с осигурени работни места за приблизително 3 000 души. Сградата се проектира така, че да отговаря на все по-високите изисквания на глобалните компании от IT индустрията, BPO услуги, финансови и консултантски компании, фармацевтични фирми, както и съвременните компинии за споделени офиси и услуги. Комплексът ще предлага всички удобства, съобразени със стила на работа и живот на съвременните млади и активни хора – душове и съблекални за велосипедисти, зарядни станции за електромобили, големи отворени и гъвкави офис площи, разположени на един етаж, много слънчева светлина, невероятна гледка към планината, комфорт, голяма зелена зона за почивки, усещане за лукс и уют.
 
Фотограф: acbo.bg

Таня Косева-Бошова, Управляващ партньор на Park Lane Developments:
"Стартираме с този проект след месеци търсене на отговарящи на изискванията ни локация и размер на имота. Даваме си сметка, че пазарът е изключително конкурентен. Реализацията на проектите занапред ще зависи изцяло от тяхното качество и технологична обезпеченост, комуникативност на локацията, както и от репутацията и опита на инвеститора. Наемателите вече не са склонни да правят компромиси, затова и ние сме прецизни в избора, както на терени, така и на партньори. Проектът за тази сграда сме поверили на Chapman Taylor, световен лидер в проектирането на бизнес сгради и българската компания Планинг, с водещ архитект Илиян Илиев – компания, проектирала някой от най-добрите бизнес сгради в България.

Park Lane Developments e компания, създадена през 2017 г. с цел изграждане и управление на висококачествени офис проекти в България и Югоизточна Европа. Част от структурата на AG Capital - водеща група от компании в сферата на недвижимите имоти.

AG Capital е водеща група от компании за инвестиции в недвижими имоти, развитие, консултации и управление на активи. Има 25-годишна история на пазара в България и поддържа стратегически партньорства на регионално ниво с международни лидери като Cushman & Wakefield, Old Mutual Property, Apollo Global, CLS Holdings, IFC, EBRD, Luxury Portfolio International, Northridge Capital, Axxess Capital. Екипът на AG Capital успешно реализира Polygraphia Office Center, знакова за София офис сграда с 35 000 кв.м висококачествени офис площи, която беше официално открита през май, напълно отдадена на водещи глобални и български компании. 

Таня Косева-Бошова e Главен Изпълнителен Директор и акционер в Park Lane Developments. Името й стои зад едни от най-големите проекти и сделки на имотния пазар. Била е изпълнителен директор на офис комплекс European Trade Center, фонд за имоти Лендмарк Пропърти Мениджмънт, както и дългогодишен управляващ партньор в консултантската компания Колиърс Интернешънъл. През 2013 г. застава начело на Асоциация на Собствениците на Бизнес Сгради в България (АCБС).  Председател е на Дамски Форум – сдружение, което обединява над 100 успешни бизнес дами. 

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg