Facebook YouTube
Регистрация

Арх. Пламен Мирянов: Сградите трябва да имат своя собствена душевност и идентичност

Арх. Пламен Мирянов син, управител в Артекс Инженеринг участва в откриващата първа част на Годишна конференция "Инвестиции и строителство на жилищни сгради", която се проведе днес 18 май 2018.

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 18.05.2018, Автор: gradat.bg
[1303 прочитания]

Фотограф: gradat.bg

В качеството си на млад лидер в "Артекс Инженеринг", една от водещите компании с жилищни проекти у нас, арх. Мирянов презентира визията си за взаимодействието между жилищните сгради, хората и градската среда.
Гледката, локацията, характера на сградата и нейната идентичност бяха определни от архитекта за водещи елементи в архитектурните проекти на всяка нова сграда.
Архитект Мирянов подкрепи изказването си с фотографии и видеа от мащабни проекти реализирани на местно ниво. Облагородяването на териториите около жилищните проекти, функционирането им спрямо градските процеси (транспорт, достъпност, движение на човекопотоци и др.) и нуждите на обитателите и стремежът към дългосрочен устойчив жизнен цикъл на сградите като основен елемент при формирането на градската среда бяха сред темите засегнати от младия архитект.
Акценти в речта на арх. Мирянов бяха спецификите при градоустройствените и инвестиционните процеси свързани с жилищния сегмент и добрите практики и модели за създаване на устойчива и благоприятна жилищна среда.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg