Facebook YouTube
Регистрация

Явор Оташлийски, ръководител Knauf AMF за Югоизточни Балкани: Всеобхватни системни решения за окачени тавани от Knauf AMF

Четете в новия брой 2 на сп. ГРАДЪТ

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 17.05.2018, Автор: Градът.бг
[684 прочитания]

Фотограф: Мария Съботинова

Четете в новия брой 2 на сп. ГРАДЪТ

Г-н Оташлийски, какви са потребностите на инвеститорите и ползвателите на съвременните офис сгради при окачените тавани и какви са техните възможности?
- Генерално на този въпрос може да се отговори, че продуктите на Knauf AMF преимуществено са разработени и предназначени за влагане в обществени сгради, част от които са и офисните сгради.
Както при всеки тип сгради, така и при офисните устойчивата архитектура е от изключително голямо значение.
Високият комфорт и сигурността на обитателите играят водеща роля за успешната реализация на този тип проекти. Чрез нашите съвременни системни решения се осигурява оптимизация на разходите както при строителството, така и в процеса на експлоатация, като в същото време се подобрява качеството на работната среда при спазване на най-високите стандарти за сигурност. Оптималната акустика в работните помещения съвместно с добрия интериорен дизайн допринасят за повишаване на ефективността на работещите в този тип сгради. Успоредно с това системите окачени тавани на Knauf AMF осигуряват и надеждна пожарозащита на носещата конструкция на сградата и съответните евакуационни пътища.
Автор: KNAUF AMF

Кои са областите на приложение на елементите на сухото строителство - окачени тавани, в съвременната офис сграда като акустична и шумоизолационна, инсталационна, възможности за осветление?
- Всеобхватност в системните решения за окачени тавани от една ръка благодарение на силни продуктови марки.
Чрез продуктовите групи: AMF THERMATEX ®, AMF HERADESIGN ®, AMF TOPIQ ®, AMF MONDENA®, AMF VENTATEC® и не на последно място DONN ® с новото си име AMF DENAMIX ® ние от Knauf AMF осигуряваме перфектната възможност както за качествен и безпроблемен монтаж на всички елементи за вграждане и съответните инсталации, така и за постигането на оптимална акустика и комфорт в помещенията.
Друг специфичен и не споменат във въпроса аспект, който е актуален при офисните сгради, предназначени за отдаване под наем, е осигуряването на възможността за гъвкавост на разпределението, което е от изключително значение за успешната реализация на този тип проекти.
Именно комбинацията на пана и носеща конструкция от един производител, гарантира проверена надеждност по отношение на съвместимост, качество и функционалност и осигурява дълготрайна системна сигурност.
Автор: KNAUF AMF

Какви са възможностите за постигане на по-добра естетика с елементи на АМФ?
- Най-новите дизайнерски тенденции в продуктовата ни гама са от продуктовите групиAMF TOPIQ и AMF HERADESIGN.
Бафели (вертикални абсорбери към окачения таван), акустичните острови с подобрена визия и в най-различни форми, както и широка гама от стенни абсорбери в най-различни варианти на дизайн и функция.
Автор: KNAUF AMF

Какви са иновациите и колко бързо навлизат те по света и в България?
- Ние се стремим непрекъснато да обновяваме и разнообразяваме продуктовата си гама с нови продукти при използването на естествени природни суровини, безопасни за човешкото здраве, които пестят ресурси и са рециклируеми.
Пример за това е и един от най-иновативните ни продукти, AMF TACET®, чиято премиера беше на пазарите в Германия и Швейцария през 2017 г.
AMF TACET® се характеризира с хомогенна визия, без фуги, и притежава високи звукопоглъщащи характеристики, а именно стойности αw 0.75 (MH) и NRC 0.80.
Структурата се състои от минерално пано с дебелина 24 мм с перфорация тип Rg 4-10, покрита с акустичен воал, монтирана на конструкция за гипсокартон, а именно на CD профили и нониус окачвачи. Два слоя акустично ефективна мазилка осигуряват хомогенен външен вид.
Вярвам, че в скоро време ще имаме и първите изпълнени обекти с AMF TACETв България, тъй като архитектите и инвеститорите в нашата страна традиционно са високо заинтересовани от всички нови проекти, които ние от Knauf AMF можем да им предложим.
Тук като пример за иновативност с радост ще споделя успешното приложение в България и на продукта AMF HERADESIGN® - дървесновлакнести пана в креативна форма и цветови решения, осигуряващи дълговечност, уникалност и функционалност в интериора.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg