Facebook YouTube
Регистрация

София е столицата на Европейския Фасилити Мениджмънт през 2018 г.

Провеждането на EFMC през 2018 г. в София и изборът на БГФМА за домакин съвпада и с 10 годишнината от основаването на асоциацията

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 16.05.2018, Автор: Градът.бг
[883 прочитания]

Фотограф: БГФМА

След задълбочено обсъждане и интензивни дебати бордът на EURO FM взе решение Българската Фасилити Мениджмънт Конференция (EFMC) през 2018 г. да бъде проведена в София. Събитието ще се състои по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Новината официално бе съобщена от Горан Миланов, председател на УС на Българската фасилити мениджмънт асоциация (БГФМА) и заместник-председател на Euro FM, на традиционния коктейл на БГФМА, който се състоя вчера. На събитието за първи път бе връчена и награда за журналистически принос към развитието на фасилити мениджмънт индустрията в България. Призът за 2016 година отиде при Градът Медиа Груп.
Фотограф: БГФМА

След 21 години провеждане на това значимо европейско събитие за фасилити мениджмънта, за първи път столица на източноевропейска държава бе избрана за домакин на Европейската Фасилити Мениджмънт Конференция. Това е поредното признание за развитието на фасилити мениджмънт индустрията в България и в частност за Българската Фасилити Мениджмънт Асоциация, каза Горан Миланов.

В надпреварата за градове-домакини на събитието взеха участие Лисабон, Атина, Букурещ, Париж, Стокхолм и София. На финалния кръг се състезаваха Лисабон и София, като София взе надмощие и единодушно бе избрана за столица на EFMC през 2018 г.

Провеждането на EFMC през 2018 г. в София и изборът на БГФМА за домакин съвпада и с 10 годишнината от основаването на асоциацията, което е още един повод за радост и професионално признание от европейски мащаб.

Европейската Фасилити Мениджмънт Конференция (EFMC) е най-значимата годишна среща на професионалистите в областта на фасилити мениджмънта от цяла Европа. Всяка година събитието посреща между 500 и 1000 участника.

БГФМА е професионалната организация на фасилити мениджмънт специалистите в България. През последните осем години ние се стремим да бъдем организация, която популяризира и утвърждава концепцията за фасилити мениджмънт в България. За този период се превърнахме в проводник и носител на световни практики в професионалната ни сфера. Постиженията на национално и международно ниво, които БГФМА отбелязва, са значителни. Световни академични и професионални организации, RICS, IFMA and EuroFM, търсят нашето сътрудничество в редица международни и местни инициативи. Представители на БГФМА са на висши ръководни позиции в пан-европейски Фасилити Мениджмънт Асоциации.

 

 

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg