Facebook YouTube
Регистрация

"Баумит" откри новата си офис сграда в Елин Пелин

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 15.05.2018, Автор: Градът.бг
[611 прочитания]

Фотограф: Baumit

Новата офис сграда на "Баумит България" беше открита от Николай Бъчваров, управител на Баумит България ЕООД, и Ивайло Симеонов - кмет на Елин Пелин, в присъствието на партньори, приятели на фирмата и медии. Още в заданието за проектиране бе поставено изискването офис сградата да отговаря в максимална степен на фирмената визия на "Баумит", а именно: "Ние желаем всички хора да живеят по-красиво, по-здравословно и енергоспестяващо." Това свое виждане компанията искаше да пренесе и в грижата за своите служители. Най-важните предизвикателства, на които трябваше да отговорят проектантите, бяха максимална функционалност, улесняваща логистиката и комуникацията, комфорт, иновативност и висока енергийна ефективност.
Фотограф: Baumit

Разработката на проекта беше поверена в ръцете на "Елит Студио" ЕООД с управител арх. Калин Диков и ръководител проект арх. Галина Стоянова. Още в идейна фаза проектантите предложиха идеята за куб във формообразуването, която да отговаря и на най-енергоефективната форма.
Фотограф: Baumit

Функционално всеки отдел е разположен според нуждите му, а централното фоайе и атриум обединяват пространството, с което се придава усещане за единност и колективност. Предвидени са резервни работни места за външните сътрудници и три зали с най-модерна техника за срещи, обучения и съвещания, както и удобна зала за хранене.
Фотограф: Baumit

Конкурсът за главен изпълнител беше спечелен от "АТ Инженеринг 2000" с управител Илиян Терзиев. За строителен надзор беше избрана фирмата "ММВ Инженеринг" ЕООД с управител Михаил Вълчанов. Те имаха грижата за законосъобразността и точността на документацията, както в проектна фаза, така и по време на цялото изпълнение.

За фасадното оформление допринесе и фирма "Кристиан Нейко", която изработи и монтира дограмите и козирките. Всички вътрешни парапети и стъклени витрини, отделящи отделите, също са дело на компанията. Електрическата инсталация беше поверена изцяло в ръцете на фирма "Кимтех България" ООД с управител Иван Костов. От проекта до последния детайл в изпълнението те успяха да отговорят на изискванията на инвеститора и да осигурят необходимите удобства за правилното функциониране на компанията. За завършен вид на обекта допринесе доброто изпълнение на вертикалната планировка от фирма "БКС Строител" с управител Венцислав Мишев.

Цялостното интериорно решение също е дело на "Елит Студио" ЕООД, което максимално се придържаше към корпоративна простота на решенията, съчетана с удобство и стил. Последните щрихи за оформяне на ефективна работна среда бяха направени от фирма ОРТ с управител Младен Цонев, която осигури цялостното обзавеждане.

На откриването Николай Бъчваров сподели, че новата офис сграда е сбъдната мечта на ръководството за осигуряване на работа в комфортна и модерна среда за служителите на "Баумит България".

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg