Facebook YouTube
Регистрация

Rieder Group: Бетон с характер

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 15.05.2018, Автор: Градът.бг
[398 прочитания]
Rieder Group е компания, специализирана в производството на цялостни решения за екологични и икономични бетонови изделия. Вдъхновена от нуждите на клиентите, Rieder разширява границите на използването на бетона извън защитната му функция. Икономика, интелигентност, естетика и емоция са елементите, които придават на бетона на Rieder ново значение. С повече от 250 служители фирмата произвежда бетонови изделия за железопътно и пътно строителство, контрол на шума, интелигентни фасадни решения, произведени от фибробетон в производствени бази в Австрия, Германия и Чехия.
Волфганг Рийдер, гл. изп. директор, Rieder Group


Фотограф: Rieder

Бетон с фибростъкло
Развитието на фибробетона е вдъхновено от визията на Rieder за бетонни облицовъчни панели, които са едновременно стабилни и леки. Естетичните пана с дебелина само 13 мм се предлагат в различни цветове, повърхности и форми и дават на архитектите много възможности при проектирането на индивидуални фасади. Фибробетонът е негорим, изработен от минерални суровини, което дава на панелите техните уникални характеристики. Комбинацията от устойчиви продукти осигурява икономично решение за цялата обвивка на сградата. Освен широкоформатните бетонни плоскости Rieder предлага и екологични панели и формирани бетонни елементи с интегрирано закрепване.
Жилищна сграда Residenz Reithergasse 01, проект: Architekturbüro Ing. Franz Obermoser
Фотограф: Rieder

Фасадна иновация от Rieder
Изследователският център в Hall е истинска съкровищница: тук са съхранени милиони колекции от Tyrolean Landesmuseen. Дизайнът на архитектите от Franz & Sue е поразителен - монолитен блок с тъмна и загадъчна фасада от елементи от фибростъкло, която защитава културното наследство на региона в подножието на Тиролските Алпи. За проектиране на фасадите Rieder заедно с архитектите са разработили нов продукт, който съчетава производствения процес на 13 мм панелите от фибробетон със занаятчийски компонент. Резултатът: всеки от обработените фасадни елементи е толкова уникален, колкото и предметите, които се съхраняват в изследователския център. При втвърдяване фибробетонът се преобразува в желаната форма със специфичен дизайн на всеки елемент и придава жизненост на фасадата на монолитната сграда.
Експозиционен и изследователския център, проект: Franz&Sue


Фотограф: Rieder

Бетонна бионика
Устойчивата продуктова линия на Rieder "бетонна бионика" предлага термично активирани сглобяеми детайли и фасадни елементи. Бионичната система използва повърхността на бетона за термично активиране, като капилярните тръби се вкарват директно в сглобяемите бетонни части или фасадните панели. Енергията се генерира чрез слънчева енергия или топлинни помпи в комбинация с акумулатор, така че да може да се постигне едновременно ефект на отопление и охлаждане. Това се прави без използване на изкопаеми горива. Целта е да се осигури интелигентна сградна обвивка за архитекти и строителни предприемачи, обогатена със система за производство на енергия, която обаче не е ограничен по отношение на свободата на проектиране и икономиите.

Заедно - за по-добра архитектура
Близкият контакт с художници, архитекти и студенти характеризира фирмената култура в Rieder. С творчество, гъвкавост и аналитично мислене те допринасят за развитието на компанията. Компанията подпомага разработването на нови проекти и намира отговори и решения чрез диалог. Многобройни културни проекти, павилиони, експозиции и др. винаги са били част от историята на Rieder.
Citizen M Hotel Tower of London, проект: Sheppard Robson


Фотограф: Rieder

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg